Bird tales!

Kaikki voivat tehdä oman osuutensa

Sunnuntai 20.8.2017 klo 8:50 - Ape

Elämä on epävarmaa. Liian usein unohdamme tämän lauseen todellisen tarkoituksen.

Ymmärrämme sen, että huonolla ajoituksella on mahdollisuus siihen, että käy todella huonosti.

Mutta onhan tämän kaltaiseen ajoitukseen osuminen samanlaista, kun voittaisi lotossa. Eli erittäin huonoa tuuria. Viimeisessä tapauksessa oli kolmen minuutin aika gap ja yksi henkilö voi olla vain yhdessä paikassa.

Hyvät ja huonot asiat tapahtuvat trendeissä. Olemme juuri terrori-iskujen aallon harjalla. Kymmenen vuotta sitten olin lukiossa, kun olimme kouluampumisten aallonharjalla. Kouluampumisten trendiä ei ole viime vuosina ollut, mutta terrori-iskujen kylläkin.

Tärkeintä on se, ettei pelolle anneta sijaa. Pelkäävä on yleensäkkin tekemisessään epävarma, joka lisää epäonnistumisen riskiä pienissäkin asioissa.

"Olen oppinut ihmisistä ja pelosta seuraavaa. Kyse ei ole siitä, että pelkäisi väkivaltaa, edessä olevaa työtä tai nälkää. Kyse ei ole niistä ongelmista, mitä meillä kaikilla elämässämme on. Arvaatko mitä pelkäät tuolla ulkona nyt? Se on tuntematonta tulevaisuutta. Uutta yllättävää tragediaa tai pettymystä, joka tulee täysin tyhjästä ja selittämättä. Pelkäämme käyntiä yön pimeydessä, jossa ei näe eteensä, ainoastaan sen paikan, missä tällä hetkellä tallustaa. Muistona vain se reitti, mitä pitkin on tähän tullut. Täytyy vain jotenkin pystyä suunnistamaan pimeässä, löytämään elämäänsä ja reitilleen valoa, vaikka välillä tuntuu, että se on mahdotonta."

-Kirjasta Syrjäytynyt

Suvaitsevaisuus ei ole rikos,eikä hädänalaisten auttaminen. Tietenkin olemme ihmisiä ja silloin löytyy niitä, jotka pyrkivät käyttämään järjestelmää edukseen. Suvaitsevaisuus tulee olemaan tulevaisuudessakin hyve.

Suomessa meidän ei tule synnyttää yhtään uutta terroristia kosto toimenpiteillä. Vaan vihaan vastataan oikeusjärjestelmän ja selkeiden yhteiskunnan sääntöjen kautta. Niin kun sivistysvaltioilla on tapana toimia. Suomi on myös harvinainen maa siitä, että Poliisi otti terroristiepäillyn elävänä kiinni. Se kertoo meidän ammattitaidoista hoitaa asioita.

Rauhanturvatehtäviin hakeutuva suomalainen lähtee puolustamaan heikompia, tietämällä, että toisinaan joutuu asettumaan vahvempien eteen. Olen mielissäni siitä, että kaduilla tämänkaltaista henkeä löytyy edelleen, sillä asialla on merkittävä vaikutus. Se kertoo suomalaisen kansan yhteydestä. Loppujen lopuksi puolustajien ihonvärillä ei ole merkitystä. Itselleni nämä kaikki ovat olleet henkilöitä, jotka ovat omaksuneet suomalaisen moraalin ja yhteiskunnan arvot ja suomalaisen sisun.

Toivon kaikille Turun iskujen osallisille aikaa käydä asiat läpi, sekä tietenkin osanottoni uhrien omaisille. Järkyttävä tragedia ravistelee aina yhteiskuntaa ja tekee maailmasta myös parempaa paikkaa, mikäli rakennamme sen päälle hyvää. Yhteisöllä rakennetaan rauhaa ja turvaa, kaikki voivat tehdä oman osuutensa.

Kommentoi kirjoitusta.

Core

Keskiviikko 10.5.2017 klo 20:10

Huippusuoritus tarvitsee huppusuorittajan. Puhutaan modernista valmennuksesta ja sen ytimestä. Puhutaan hyvinvoinnista, sillä hyvinvoiva urheilija ainoastaan pystyy tekemään huippusuorituksia. Puhutaan tasapainosta, mutta ennen kaikkea siiä, että menestyäkseen urheilijan on hallittavat runko, joka syntyy erilaisista perusasioista. 

1. Halu, Tahto, Motivaatio

Urheilija on yksilö. Jokaista yksilöä tulee valmentaa erilailla, sillä jokaisella yksilöllä on omat heikkoutensa ja vahvuutensa.Se pitäisi muistaa myös joukkuelajeissa. Vaikka joukkue on yksi yhtenäinen organisaatio se silti syntyy useista yksilöistä. Jokaista yksilöä taas tulisi harjoittaa omalla tavallaan ja tämä tekee asioista monimutkaista ja haastavaa. Mutta olemmeko unohtaneet prosessissa oman vapaan tahdon ja omatoimisen harjoitteluaikojen järjestämisen. Meillä on lähes aina ohjattua harjoittelua. Mutta tulisiko joukkueiden järjestää myös omatoimista harjoitteluaikaa, jossa pelaajat johtavat harjoittelua valmentajien sijaan. Suomessa ainoa asia missä menemme perse edellä puuhun on se, että urheilijat eivät itse ymmärrä omaa kehoaan omia ajatuksiaan omaa vastuutaan, vaan juniori ajoista lähtien luomme hirvittävän määrän ohjattua harjoittelua. Tästä syntyy ensimmäinen ratkaisu-urheilijana menestymiseen. Urheilijan tulee itse olla motivoitunut ja sitoutunut pääsemään huippu-urheilijaksi valmennuksesta tai sen puutteesta huolimatta. Silloin hän löytää myös vastaukset omiin kysymyksiinsä. Huippu-urheilijan syntyy itsessä. 

2. Itsensä jatkuva monipuolinen kehittäminen ja ratkaisu taidot.

Suomessa on erittäin paljon tietoa ja taitoa. Meillä olisi mahdollisuus tuottaa huippu-urheilijoita jatkuvasti. Miksi niitä ei kuitenkaan synny liukuhihnalla. Pääasiallinen syy on se, että puuttuu henkilökohtainen kasvu. Mutta myös se, että varsinkin yksilöurheilijan on opittava paljon liiketaloudellisia perusteita ja jopa henkilökohtaisen brändäyksen perusteita. Pitäisi pystyä siis saamaan urheiluun yrittäjä kasvatusta. Virheiden tekemistä, oppimista, onnistumisia ja tätä kautta henkilökohtaista kasvua. Tällä hetkellä meillä on liikaa valmentajien tarjoilua ja se johtaa siihen, että urheilijoista ei tule itsenäisiä. 

3. Monipuolisuus

Monipuolisuus. Jääkiekkoilijaa luodaan yhtä paljon sulkapallopeleissä, pallopeleissä ja salilla kun jääkiekko hallilla. Sen lisäksi haittaa ei tee liikkuvuuden kehittäminen tai jopa yoga. On tärkeää harjoitella monipuolisesti, sillä usein ratkaisut ongelmiin tulevat enemmän muista lajeista. Jalkapallo maalivahdin lähtönopeuden parhaimpia kehittämispaikkoja on jääkiekkohallissa viivojen vetäminen hokkarit jaloissa. Laji rajojen poistaminen ja sitä kautta monipuolinen harjoittelu.

4. Rutiinit

Kaikki elävät rutiineista. Urheilija on yhtä hyvä kun urheilijan päivittäinen tasapaino. Lautasmallin mukainen ruoka kahdesti päivässä. Unta joka yö vähintään 7,5h. Palautumisen ja harjoittelun tasapaino.

5. Henkiset voimavarat

Henkisiä voimavaroja on se, että pyritään välttämään kilpaurheilijan identiteetin muodostumista. Olen hyvä jätkä riippumatta tuloksista joita luon. Enkä yhtä kun viimeinen tulokseni. Sitä kautta pystytään luomaan terve itsetunto ja itseluottamus, joka kestää kolhut.

Tämä on lyhykäisyydessään viiden askeleen urheilijan perusrakenne.

Kommentoi kirjoitusta.

Syrjäytynyt - tulossa pian!

Tiistai 22.11.2016 klo 9:44 - Ape Tynskä

Syrjäytynyt

Kirjailijat:

Eveliina Tynskä

Ari-Petteri Tynskä

Tekninen neuvonantaja ja oikoluku:

Jonna Majava

Jonna on monialaosaaja, jonka kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo neljän vuoden ajan. Yhteistyömme alkoi toimiessa samassa markkinointiin ja tapahtumiin erikoistuneessa yrityksessä Tuuma Creative Osk. Tällä hetkellä Jonna toimii mm. yrityksessä Majavan lemmikit. 

http://www.majavan.fi/

Kansikuva:

Markus Nikkilä

Markus Nikkilä Photography

Markus on toinen haamuveljeksistä ja perustanut myös oman valokuvaamiseen erikoistuneen palvelun.

http://www.markusnikkilaphotography.com/

http://paranormal-investigations-group.webnode.fi/

Kirjan tuottaa ja julkaisee Books on Demand.

https://www.bod.fi/

IMG_20161119_204715.png

Kirjan rakentaminen alkoi jo 2012. Kuitenkin vuosi 2016 kirjaa työstettiin toden teolla. Kirjan tekeminen aloitettiin haastatteluilla ja suunnitelman tekemisellä. Haastattelujen jälkeen täytyi tottakai miettiä minkälainen on kirjan juoni ja onko siinä juonta ollenkaan. Pääsimme siihen, että pyrimme kirjoittamaan mahdollisimman rehellisen kuvaelman tapahtumista kirjan päähenkilön silmistä. Saimme toki syvennettyä tätä kuvaa esimerkiksi lastensuojelusta saatujen raporttien pohjalta, joita saimme käsitellä kirjan päähenkilön luvalla. Kirjaan on liitetty lastensuojelukertomuksia muutetuilla nimillä ja tapahtumapaikoilla.

Kirjassa pyrittiin myös siihen, että päähenkilö pystyy analysoimaan ihmisiä ja tapahtumia tästä ajasta käsin. Sen lisäksi kirjan viimeinen luku on ns. palkintoluku, jossa päähenkilö pohtii mitä hyvää näistä elämän tapahtumista. Tämä siksi, koska rajuista taustoistakin voi seurata jotain hyvää ja koska elämä on ihmisen suurin lahja.

Vuonna 2016 kirjaa kirjoitettiin välillä myös öisin, sillä toisinaan ajan löytäminen kirjoittamiseen oli haastavaa. Toinen asia, mikä kirjassa oli haastavaa oli se, että kirja oli aivan järkyttävän laaja kokonaisuus. Tavoitteena oli kuitenkin mahdollisimman tiiivispaketti. Kolmas ja haastavin asia oli se, että miten kirjoittaa mahdollisimman elävästi sellaisia tapahtumia, jotka keskittyvät erityisen rajuihin tapahtumiin nuoren naisen elämästä, mutta mielestämme onnistuimme siinä hyvin. Avaamalla tapahtumia hiukan, mutta ei liikaa.

Kirjassa on muutettu nimiä ja taydellisiä tapahtuma paikkoja ei ole kerrottu henkilöiden ja paikkojen suojelemiseksi. Tämä on tärkeää mielestämme.

Mikäli sinua kiinnostaa suomalaiset tositarinat on syrjäytynyt kirja valintasi. Tässä vielä pätkiä kirjasta niin voit itse päätellä mitä olet mieltä kirjasta.

Johdannosta:

“Ehkä kova elämä onkin lahja, joka parhaimmillaan luo mielettömän kokemuspohjan, josta me muut voimme oppia, eikä vain kulkea ikuisessa manalassa ajatustemme kanssa. Omaa elämää pitää vain työstää ja nähdä se ensin voimavarana, jota voi hyödyntää ”

“Murruttuaan ihminen on sekä hauras että vahva, se on täydellinen mahdollisuus muutoksiin. Tätä tilannetta pitää hyödyntää.”

1.Lapsuuteni Syövereissä:

Myrskyisenä yönä 1987 se tapahtui. Näin valon, jollaista en ollut ennen elämässäni nähnytkään. Tosiasiassa en ollut edes valoa aikaisemmin nähnyt, sillä tämä myrskyinen yö oli se yö, jolloin synnyin. Silloin se, jota kutsutaan elämäksi sai alkunsa. Tai enemmänkin se, mitä kutsutaan minun elämäkseni.

Minä olen Eva ja syntymäni jälkeen sain kuulla, että minulla oli sisko, Isä ja Äiti. Äiti oli se, jonka kautta maailmaan tulin. Parkaisin kuulemma lujasti syntymähetkellä. Ehkä se vain kertoo siitä, millainen nuoruus ja vaikeudet minua kohtaisivat elämässäni. Tai sitten se kertoo siitä, että elämäni saisi kuitenkin vielä onnellisen lopun. Tai sitten se oli vain luontainen reaktio lapselta, joka tulisi tähän kovaan ja kyyniseen maailmaan vailla toivoa paremmasta. Synnyin hätäsektiolla. Olin kääntynyt kohdussa väärinpäin. Ehkä sekin oli jo joku viite tulevaisuudesta. Kaikki kun tuntuu aina elämässäni menevän väärinpäin.

Syntymä on mielenkiintoinen hetki, sillä vanhempiaan ei voi valita. Sitä vaan joku heittää noppaa ja niillä mennään. Sitä vaan alkaa olemaan jossain. Syntyy tietoisuus itsestä, olemisesta ja elämisestä, pikku hiljaa, kuin tyhjästä. Vai mikä oli ensimmäinen muistosi? Muistatko? Pystytkö erottamaan sen kaikkien niiden muistojen joukosta, joita on? Minä en pysty. Muistan vain jotain irrallisia pätkiä. Aivan kuin nauha olisi mennyt poikki jossain vaiheessa ja sitten liimattu jälleen kasaan. Sellaisia meidän kaikkien lapsuusmuistomme ovat.

2. On aika herätä:

Herään hikisenä. On kuuma kesäpäivä ja aurinko on kirkkaampi, kuin koskaan. Juoksen alakertaan. Isä on tehnyt meille lettuja aamupalaksi. Sisko on jo aamupalalla. Hän pyörittelee oikeassa kädessä haarukkaa ja hänellä on päällään keltainen mekko ja viheliäinen hymy. Kysyn häneltä, mitä hän nauraa. Mutta hän ei vastaa mitään. Isä hymyilee ja keittiössä leijailee sellainen savu, kun Isä paistaa lisää lettuja. Hän tuo pari herkullista lettua eteeni lautaselle. Letuissa on sellaiset hyvin ruskistuneet reunat. Oikeastaan ne ovat vähän kärähtäneet, mutta juuri sellaiset kuin niistä pidän. Siskoni hymyilee viheliäisesti ja kysyy, otanko lettujeni päälle mansikkahilloa. Kysyn mitä oikein hymyilet. Hän ei vastaa, ojentaa vain mansikkahilloa.

3. Uusi kotini

Asiakaskertomus, lastensuojelu,

Hakemus lastenkotiin,

Evan vanhemmat erosivat hänen ollessaan 2-vuotias. Vanhempien suhde ei ollut hyvä ja äiti pahoinpiteli Eva ja hänen siskoaan. Isällä oli ongelmia alkoholin kanssa.

Eva on kärsinyt ajoittaisesta masennuksesta jo kolmannelta luokalta lähtien. Tätä ei kuitenkaan huomattu, eikä siihen puututtu. Evalla oli alkanut ilmenemään koulunkäyntivaikeuksia, väsymystä ja päänsärkyä. Eva onkin passitettu käymään psykologilla terapiassa ja silloin tällöin psykiatrilla.

4. Miehet

Asiakaskertomus, Lastensuojelu,

“Eva saa helposti raivokohtauksia kihlatulle ym. manipuloi ihmisiä ja kohtelee poikaystäväänsä huonosti. Eva oli esim. Valehdellut, että poikaystävänsä pahoinpitelee häntä, vaikka se ei pidä paikkaansa ja Eva on muutaman kerran käynyt käsiksi poikaystäväänsä ja raivonnut tälle pahasti.”

Näin minusta kirjoitettiin ja haluttiin uskoa, vaikka totuus oli toinen.

5. Palkinto

Kuinka sitten kokosin itseni kaikesta tästä?


Asuin nyt yksin ja olin 21-vuotias. Oli aika alkaa toipumaan ja rakentamaan kaikkea alusta. Vasta kun ymmärsin ja olin sisäistänyt sen tosiasian, että minun ei tarvitse elää menneisyyden tapahtumien vankina, niin alkoi pitkällinen parantumisprosessi. Ymmärsin, että voin käyttää mennyttä voimavarana, en taakkana. Voin rakentaa kaiken uusiksi juuri sellaiseksi kuin itse haluan, mutta se vaati asioiden käsittelyn ja hyväksymisen. Oli rakennettava uusi tukeva pohja. Yksin ihminen ei tähän pysty, vaan siihen tarvitaan ainakin yksi ihminen tukemaan ja kulkemaan rinnalla, sillä sen olen nähnyt, ettei yksin voi taistella tuulimyllyjä vastaan.

Tässä on esiteltynä myös kirjan kappalejako.

Kirjassa on viimeisen tiedon mukaan 92-sivua.

Kirjaa voi vielä ennakkotilata Marraskuun ja Joulukuun verkkokaupastamme hintaan 14,90€ norm.(20.00€)

http://www.valmennuskeskusearlybird.com/tuotteet.html?id=23448/385762

Ennakkotilauksiin pystymme vastaamaan viimeistään Tammikuussa, jolloin kirja matkaa myös tukkuihin kaikkien kirjakauppojen tilattavaksi. 

Kiitos kun luit blogaimme ja alle voit toki heittää kommentti osioon kyssäreitä tai mielipiteitä, johon pyrimme vastaamaan.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirja

Syksyn pöhinää ja pöhöä!

Tiistai 1.11.2016 klo 11:02 - Headbird

Onnellisuuden lyhyt oppimäärä oli mukana kirjamessuilla Helsingissä ja tämä oli toki hieno hetki tällaiselle aloittavalle kirjailijalle. Kun viime keväänä kirjoitin esikoiskirjani en olisi sen uskonut pääsevän, vielä kirjamessuille. Ensi vuonna sitten todennäköisesti Syrjäytynyt kirja on myös kirjamessuilla mukana. Mutta se nähdään tarkemmin sitten lähempänä ensi vuotta. Kirjamessut olivat menestys siinä mielessä, että saatiin luotua hyvää pöhinää ja kirjaa näkyville.

ApeTynskamessut.jpg

 

Kirjamessuille en itse päässyt osallistumaan kuitenkaan niin paljon, kun olisin halunnut syystä, että syksy tuo mukanaan aina mukavia tauteja. Joista olen pitkästä aikaa saanut oman osani. Toki syynä on heikentynyt vastuskyky kynsivallintulehduksen takia. 

Syksy on ollut muutenkin täynnä hyvää pöhinää. Valmennuksista on tullut todella paljon uusia kyselyitä varsinkin autourheilun puolelta. Osa on vielä varmistumatta ja osan kanssa ollaan aloitettu valmistautuminen kaudelle 2017. Kysyntä johtuu myös siitä, että oma tapani tehdä mentaalivalmennusta on hyvin personoitu. Tämä tarkoittaa, että en tee sitä samalla tavalla kun useimmat mentaalivalmentajat. Olen hakenut vaikutteita monesta eri paikasta valmennuksilleni. Loppujen lopuksi valmennuksen tärkeimpänä kantavana teemana on noussut ammatillisuuden kehittäminen ja henkilökohtainen urheilijan kehittäminen, sekä urheilijan kehittyminen myös ihmisenä. Nämä kaikki ominaisuudet ovat vahvimmin näkyneet valmennettavissani.

Tämä vuosi on tähän asti ollut kovaa kasvun aikaa yrityksessä. Liikevaihto näillä näkymin kasvaa viime vuodesta 1,5 kertaiseksi. Tämä on ollut haasteellista senkin takia, että yrityksen alkuvaiheista asti yritykseen ei ole otettu sentiäkään lainaa. Joten kasvun mahdollistavat tekijät ovat rahoitettu yrityksen voitoista. Ensi vuonna olisi tarkoitus pyrkiä samaan, ja tulemmekin ensi vuonna liittämään yritykseen toisen päätoimisen yrittäjän, mutta tästä myöhemmin lisätietoa, kun se on ajankohtaista.

Nyt toivotaan tietenkin joululahjojen ostajia. Syrjäytyny kirja on ennakkotilattavissa, mutta taittoa taittajalta odotellessa näyttää siltä, että homma on viivästynyt ja saamme ensimmäiset painokset ulos vasta tammikuun puolella. (Toivoimme alunperin, että joulukuussa.) Joten nyt kannattaa ostaa tutuille Onnellisuuden lyhyt oppimäärä - kirjaa jouluksi. Verkkokaupassa on myös monia muita hyviä tarjouksia, joita kannattaa käydä tsekkaamassa!

Pakko sanoa tästä vuodesta vielä kiitokset kohteille, jota yritys on sponsoroinut tavalla tai toisella:

Sami-Matti Trogen Rallycross driver

Samppa teki historiaa Euroopassa ja voitti Viron Olerex 1600-juniori sarjan!

Valkeakosken Haka - jalkapallo

Haka säilyi ykkösdivarissa monien tiukkojen vaiheiden jälkeen, vaikka alku kaudella näytti, että voisi nousta ja loppukaudella, että voisi tippua.

Paranormal Investigations Group

Auttoi Noora Karman kauhukartanon liitoon ja monia lehtiartikkeleita varsinkin keväällä, syksyllä odotettavissa vielä jotain mielenkiintoista.

Wau ry

Jatkan varmasti Wau ry:n matalantoiminnan liikuntakerhojen tukemista myös ensi vuonna Kangasalla.

Haluan kiittää myös:

Valkeakosken Citymarket

Kuljun Kartano

Vuotta on kuitenkin vielä jäljellä, joten katotaan millaisiin suorituksiin vielä venytään kuhan saadaan äijä kuntoon!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kirjamessut!

Voittajan on helppo hymyillä!

Tiistai 13.9.2016 klo 8:35

Nuori Sami-Matti Trogen voitti viikonloppuna Viron mestaruuden rallicrossin junior-1600 luokan. Sama kaveri laittoi historian kirjat uusiksi viime kesänä Euroopan radoilla voittamalla nuorimpana koskaan täysiverisen Rallicrossi kilpailun. Mitä tämä tarina kertoo vai kertooko se mitään?

Noin vuosi sitten tapasin 13-vuotiaan Sami-Matin kaksinkertaisen crosskartin sm hopeamitalistin. Oli alusta asti selvää, että miehessä on paljon potentiaalia nousta oikeastaan sinne mihin elämässään haluaa. Aika tässä nousemisessa ei myöskään tulisi olemaan ongelma, sillä pojalla nuoren ikänsä puolesta on aikaa kasvaa. Kuitenkin Sampassa on yksi ominaisuus ylitse muiden ja se on asioiden oppiminen nopeasti ja niiden omaksuminen. Tämä on eräänlainen lahjakkuus, joka tekee Sampastan helpon valmennettavan. Joten kun viime talvena aloitimme harjoittelun kesää varten huolena ei ollut se, etteikö Samppa tekisi kaikkia pyydettyjä asioita ja etteikö hän pystyisi niitä nopeasti myös omaksumaan. 

Se, että kaudesta tuli kuitenkin tämmöinen jymy menestys on monen asian summa. Ja yksi tärkeimmistä tämän yhtälön toteuttajista on Sampan Isä Mika, jonka organisointi taidot ja tiiminrakennus taidot mahdollistivat hienon menestyksen. Mika loi Sampan ympärille tiimin ja oikeat olosuhteet, joiden ansiosta menestys oli mahdollista. Mikan rakennustaitoja kuvaa hyvin se, että kun poikani pelasi formula simulaattoria ja polkimet ja penkki eivät olleet optimaalisessa suhteessa, Mika tuli väliin ja siirsi penkkiä ja polkimia ja sanoi: "Ensiksi olosuhteet täytyy olla oikeat ja siitä se sitten lähtee."

Tärkeä rooli on myös Matti Alamäellä rallikrossi legendalla, joka kauden edetessä yhä vahvemmin tuli mukaan Sami-Matin tueksi. On enemmän kun tärkeää, että nuorella miehellä on roolimalleja ja Matti Alamäki on mielestäni erittäin hyvä sellainen. Matin rooli myös Sami-Matin ajotaitojen kehittymisessä on erittäin merkittävä.

Nämä asiat ovat mahdollistaneet Sami-Matin kehityksen erittäin ammattimaiseksi ja yhdeksi lupauksista suomalaisen urheilun saralla. Mikä parasta tällä nuorella on vielä aikaa kehittyä. 

Vuoden alussa kirjoitin, että tämä tulee olemaan Sami-Matin murtautumisvuosi yleisön tietoisuuteen ja sitä se juuri oli.

Valmennuskeskus Early Bird vielä onnittelee Mestaria. Mestarin on helppo hymyillä!

Sami-Matti.JPG

Kommentoi kirjoitusta.

The story of Eva - kuulumiset

Keskiviikko 7.9.2016 klo 20:57

The story of Eva kirja on nyt 99% valmis ja kaipaa vain pientä hienosäätöä, ennen oikolukuun lähettämistä. Kirja on edennyt mallikkaasti. Se on dokumentointi naisen vaiheista syntymästä, syrjäytymiseen ja henkiseen kasvuun omin sanoin. Kirjaan olen kokonaisuutena tyytyväinen, se ei perinteisesti vastaa mihinkään kysymykseen yksiselitteisesti vaan antaa lukijalle mahdollisuuden löytää vastaukset kysymyksiin itse. Jokseenkin kirja on välillä melkoisen raskastakin luettavaa päähenkilölle tapahtuvien asioiden takia, mutta kirjassa on kuitenkin pidetty hyvä ja positiivinen meininki.

Kirjaa olen kirjoittanut yhdessä vaimoni kanssa, koska hän pystyy tuomaan paremmin esille asioissa naisen näkökulmaa. Joten suuri kiitos kirjan toteuttamisesta kuuluu hänelle. 

Kirja ehkä osoittaa todeksi parhaiten sen, että kuinka vaikeassa asemassa suomessa syrjäytynyt on ihmisten ja yhteiskunnan silmissä. Nämä nuoret hyvin harvoin ovat itse aiheuttaneet itselleen näitä ongelmia, he vaan reagoivat ärsykkeisiin erilailla verrattuna tavallisesti kasvatettuun nuoreen. Lukemalla tämän tarinan ainakin ymmärrät sen, että asiat eivät ole niin yksiselitteisiä vaan monen asian summa. Haastava nuori ei synny yhdessä yössä. Ihminen on petoeläin toiselle ihmiselle ja ongelmaisten nuorten päälle on helppo välillä myös kasata omia ongelmiansa.

On pakko myöntää, että kirjaa on välillä ollut todella haastava kirjoittaa ja senkin takia prosessi on ollut vaikea ja kestänyt alkuperäistä suunnitelmaa kauemmin. Tämän kaltaisiin asioihin, mitä kirjaan on laitettu ei vaan voi pysähtyä viideksi minuutiksi, vaan tarvii kyetä työstämään niitä jo teille lukijoille hieman valmiiksi.

Mä uskon, että sen jälkeen kun olette lukeneet tämän kirjan niin teidän mieleenne jää vain yksi kysymys ja sitä en teille paljasta mikä se vielä on? pidetään jännitystä yllä.

Tässä vähän poimintoja teasereitten muodossa!

"Tapasin 15-vuotiaana miehen nimeltä Mark joka oli paljon vanhempi kuin minä. Olin käymässä viikonloppulomalla kotonani, jolloin mies pysähtyi autolla viereeni. Hänen nimensä oli Mark ja hän pyysi minua kyytiin. En mennyt, mutta hetken keskustelun jälkeen vaihdoimme kuitenkin numeroita. Pian jo tämä mies lähetti viestiä josta alkoi pitkällinen yhteydenpito.


Mark oli perussuomalainen duunari. Kadulla, kuin kuka tahansa raksamies. Hän oli kohtelias, eikä herättänyt ihmisissä olemuksellaan mitään erikoisia ajatuksia. Juttelimme hänen kanssaan viesteillä aina niitä ja näitä. Hän ei herättänyt omassa käytöksessään mitään epäilyttävää. Tämän kaltainen ihminen tulee varmasti jokaiselle meistä jokapäivä vastaan kaupungilla, liikennevaloissa tai juttelet hänen kanssaan muutaman sanan säästä ymmärtämättä sitä, mikä hänen sisälleen kätkeytyy."

"Ihminen hakee keinoja täyttää omaa sisäistä tyhjiötään mielummin kuin kohtaa sen oman tyhjiönsä. Jossakin kohtaa elämässä kuitenkin tulee hetki tai hetkiä jolloin asiat kulminoituu. Tässäkin vaiheessa vielä ihminen yrittää paeta asioita henkisesti koska ihminen pelkää muutoksia."

"Tässä kohtaa elämääni tuli Abraham, tai he kutsuivat häntä Abrahamiksi. Hän oli samanlainen, kun kaikki muutkin. Mikään ei tehnyt hänestä erityistä. Hän pukeutui normaalisti, tai ehkä normaalia huonommin. Eikä hän välittänyt ulkoisesta itsestään yhtään sen enempää. Hän oli myös röyhkeä, ehkä juuri se teki minuun vaikutuksen. Abraham auttoi minua näkemään asioita uudessa valossa. Hän ei opettanut minua mielestäni millään tavalla, mutta ehkä hän vain avasi silmiäni tavalla, jolla kukaan muu ei ollut sitä tehnyt."

"Abraham astui kuvioihin ja kerroin hänelle kaiken elämästäni. Voin sanoa, että hän oli ensimmäinen ihminen kehen luotin. Hänellä oli elämänkokemusta, vaikka hän ei mikään ikäloppu ollutkaan. Hänen kanssaan puimme monia hankalia asioita elämästäni. Ymmärsin pikkuhiljaa sen, että en ole kuvitellut asioita tapahtuvan elämässäni vaan ne olivat oikeasti tapahtuneet. Tajusin, että vaikka välillä koko maailma oli minua vastaan saatoin silti olla oikeassa. Tajusin, että jotkut ihmiset nauttivat vaan niin suurta valtaa, että he kykenevät saamaan muut hiljaisiksi ja pieniksi. Tajusin, että voimallisimpia asioita elämässä on sinnikkyys ja se oli toteutunut itseni kohdalla, vaikka monet kerrat olin luovuttanut ja yrittänyt itsemurhaakin. Tajusin, että jonain päivänä pienikin ihminen saa äänen ja pienestäkin ihmisestä voi kasvaa oikeissa olosuhteissa suuri ihminen. Hienointa tässä on se, että voit itse luoda ne olosuhteet kaikesta siitä paskasta huolimatta mitä ympärilläsi tapahtuu. Ehkä just ne asiat ovat niitä elämän suurimpia asioita, joita oivaltamalla pääsee lopulta suurta kokonaisuutta muuttaviin asioihin. Minäkin voin muuttaa asioita ja toteuttaa unelmia ilman kokemusta"

junaraide.jpg

Kuva: Tmi Markus Nikkilä Photography

"

Tämän jälkeen näin ahdistavia unia sumuisesta junaradasta, pitkät tiet molempiin suuntiin mutta ei näkyvyyttä ja sitähän elämäni oli. Ei näkyvyyttä ja paljon sumua. Ei toivoa, ei mitään pysyvää. Kaikki oli vain usvaista ja sumuista ja jatkuvasti aivan kun junaradalla saa pelätä, että milloin seuraava juna tulee. Ajaa ylitsesi ja vie kaiken mennessään.

 
"

Kommentoi kirjoitusta.

Harari, Sapiens

Maanantai 29.8.2016 klo 9:47 - Ape

100 000 vuotta sitten maapallolla asui ainakin kuusi ihmislajia. Nykyään lajeja on vain yksi: homo sapiens.

Miten meidän lajimme onnistui päihittämään muut lajit? Miten metsästäjistä tuli kaupunkien ja kuningaskuntien rakentajia? Miten ryhdyimme uskomaan jumaliin, valtioihin ja ihmisoikeuksiin sekä luottamaan rahaan, kirjoihin ja lakeihin? Miksi alistuimme byrokratialle, aikatauluille ja kuluttamiselle? Ja millaiseksi maailma on muuttumassa?

Näitä teemoja Yuval Noah Harari pohtii kirjassaan Sapiens, Ihmisen lyhyt historia. Juuri kun elät sellaisessa pienessä usvassa, että uusia oivalluksia ei ole tapahtunut niin Harari tekee niitä sylillisen.

HOMO SAPIENS oli satojentuhansien vuosien ajan vähäpätöinen laji. Ihmiskunta eli erillisinä, pieninä ja toisistaan tietämättöminä ryhminä metsästäen, keräillen ja suurpetoja peläten. Me olimme erityisen liikkuva laji ja vapaa.

Sitten saavutimme erityiskyvyn, joka nosti meidät maailman valtiaiksi. Tuo ratkaiseva ero verrattuna muihin eläimiin oli kyky kuvitella olemattomia. Osaamme kertoa tarinoita ja suostutella muutkin uskomaan niihin.

40 000 vuotta sitten tämä muutos tapahtui, ilmeisesti ihmisen geeneissä.  Mielikuvitus kehittyi ja kieli teki mahdolliseksi vahvistaa sosiaalisia siteitä. Kielemme kehittyi tarinoita varten. Ihminen kykeni kehittämään taruja, myyttejä, jumalia ja uskontoja. Kielen avulla ihminen pysyi tekemään yhteistyötä lukemattomien vieraiden ihmisten kanssa. Näyttää siltä, että muut ihmiset kuten Neandertalin ihminen ei kyennyt laajaan yhteistyöhön, koska heidän kielensä oli hyvin rajoittunut. Sapiens kykeni lyömään Neandertalin ihmisen juuri organisoimalla yhteistyötä.

Tässä analyysin vaiheessa Harari tuo esiin kirjan yhden keskeisen teeman eli sosiaalisen mielikuvituksen, josta hän käyttää nimityksiä kuvitteellinen järjestys, kuvitteellinen todellisuus ja kuvitteelliset yhteisöt. Kuvitteellinen todellisuus on ihmisten mielikuvituksessaan luoma todellisuus, johon kaikki uskovat ja jonka ansiosta ihmiset luottavat toisiinsa. Kieli mahdollisti suurten tietomäärien siirtämisen ihmisiltä toisille. Tieto alkoi kumuloitua ja levitä. Syntyi pohja isommille kulttuureille ja uskonnoille.

Ihminen elää jatkuvasti irrallisessa todellisuudessa ja ihmisen todellisuuden kuva on eläinlajeista yksi heikoimmista. Tätä todellisuus kuvaa kutsutaan nykyään kuplaksi.

Maanviljely on suuri huijaus

Maanviljelyyn siirtyminen on historian suurin ”huijaus”, vakuuttaa Harari. Ennen maanviljelyä ihmiset olivat keräilijöitä ja vaeltajia, jotka seurasivat luonnon kiertokulkua. Elämä ei ehkä ollut turvallista, mutta he olivat vapaita liikkumaan ja etsimään uusia metsästysmaita tai turvallisempia paikkoja. Ihmiset söivät erilaisia kasviksia, juureksia ja pähkinöitä ja kalastivat ja metsästivät mitä tarjolla oli.

Maanviljelyyn siirtyminen, joka tapahtui useiden tuhansien vuosien aikana, sitoi ihmiset paikkaan ja yksipuolistivat ruokavalion: sapiensit alkoivat käyttää melkein kaiken aikansa ja energiansa muutaman eläin- ja kasvilajin ohjailuun. Maanviljelyksen vallankumous ei suinkaan aloittanut uudenlaista helpon elämän aikakautta, sillä maanviljelijöiden elämä oli yleisesti ottaen paljon metsästäjä-keräilijöiden elämää vaikeampaa ja kurjempaa. Kävikin niin että, vehnä domestikoi ihmisen. Maanviljely ei hyödyttänyt yleisesti ottaen ihmisiä, ellei sitten niitä ruhtinaita, jotka saattoivat kerätä viljan ylijäämää veroina ja luoda oman ylellisen elämän ja ehkä siinä samalla kehittää kulttuuria. Riippuvuus viljasta teki yhteisöt myös alttiiksi luonnonkatastrofeille kuten sadon tuhoutumiselle. Suuret nälänhädät tappoivat kokonaisia yhteisöjä. Ihmislaji kuitenkin hyötyi maanviljelystä ja sen ansiosta väestö ja geenivarantomme alkoi kasvaa.

Yksi Hararin kirjan satuttavimmista teemoista on kotieläinten kohtalo. Kotieläinten kuten lampaiden, kanojen, aasien ja nautojen domestikaatio oli valtava muunnosprosessi, jossa eläimet sopeutettiin luonnottomiin olosuhteisiin, pieniin häkkeihin ja keinotekoiseen ravintoon. Erityisesti teollisen karjanhoidon vaikutukset eläinten elämään ovat dramaattisia. Nykyisin maailmassa on miljardi lammasta, miljardi sikaa, runsas miljardi nautaa ja yli 25 miljardia kanaa. Näiden dna on levinnyt siis laajalle, mutta eläinten kärsimyksille ei ole mittaa.

Homo sapiensin tarina on luonnon kannalta vähemmän kunniakas. Paitsi että sapiens vaikutti muiden ihmislajien häviämiseen ja alisti kotieläimet tuotantokoneiksi, ihminen on myös hävittänyt sukupuuttoon lukuisia eläinlajeja. Kognitiivisesta vallankumouksesta lähtien ihminen on hävittänyt puolet isokoisten maanisäkkäiden suvuista. Sapiensien ensimmäinen siirtolaisaalto oli yksi suurimmista ja nopeimmista eläinkuntaa kohdanneista ekologisista katastrofeista. Tämä katastrofi jatkuu yhä.

3 ihmisten tärkeintä yhtenäistäjää!

Imperiumi

Imperiumit ovat perustelleet vallankäyttöään tavoitteella sivistää ihmisiä ja edistää heidän hyvinvointiaan. Tämän varjolla on luotu yhtenäisyyttä. Lukuisia pieniä kieliä, kulttuureita ja valtioita on hävinnyt imperiumien tieltä. Tilalle tuotiin yhtenäiskulttuuria, joka helpotti imperiumin hallintaa. Imperiumit levittivät uusia yhteiskunnallisia tapoja ja instituutioita, jotka vähitellen omaksuttiin valloitetuilla alueilla.  

Harari ennakoi, että nyt on syntymässä uusi maailmanlaajuinen imperiumi, globaali maailma. Siinä ihmiset samastuvat ihmiskuntaan ja kansallisvaltioiden merkitys vähenee. Ympäristöongelmat johtavat myös globaalin imperiumin syntymiseen.
Raha
Raha on universaalein ja tehokkain koskaan keksitty keskinäiseen luottamukseen perustuva järjestelmä. Sen periaatteet ovat universaali vaihdettavuus ja universaali luottamus, joka saa ihmiset tekemään yhteistyötä myös tuntemattomien kanssa oli hanke mikä tahansa. On syytä huomata, että raha on kuvitteellinen järjestys, Jos emme usko rahaan, niin sen arvo romahtaa saman tien.
Uskonto
Sapiens kirjan haastavampia teemoja on uskonnon rooli ihmisen kehityksessä. Vaikka Harari pitää uskontoja epätosina myytteinä, hän ei mitenkään vähättele uskontojen voimaa. Uskonto on ollut yhdessä rahan ja imperiumien kanssa kolmas suuri ihmiskunnan yhtenäistäjä.
Uskonto on normien ja arvojen yhtenäistäjä, joka perustuu uskolle yli-inhimilliseen järjestykseen. Määritelmässä yli-inhimillinen ei tarkoita välttämättä yli-luonnollista vaan sellaista järjestystä, joka on ihmisten mielipiteiden ulkopuolelle. Se on jonkinlainen durkheimilainen kollektiivinen tajunta. Uskonto myös edellyttää sitovia normeja ja arvoja, jotka ohjaavat ihmisten toimintaa.
Humanismi on myös uskonto, oli sitten kyseessä liberaali humanismi, sosialistinen humanismi ja evolutionaarinen humanismi. Humanistiset uskonnot palvovat ihmisyyttä ja sapiensia. Humanismin mukaan ihmisellä on ainutlaatuinen ja pyhä luonto, joka eroaa perustavalla tavalla kaikkien muiden eläinten ja ilmiöiden luonnosta. Ihminen antaa merkityksen kaikelle mitä maailmankaikkeudessa tapahtuu. Ihmisen hyvä on ylin hyvä ja kaikki on olemassa ihmisen parhaaksi.
Filosofin luonto panee tässä kaikkensa tätä tulkintaa vastaan, mutta sillä on oikeutuksensa. Etenkin kotieläinten kohtelu, luonnon monimuotoisuuden hävittäminen ja nyt käynnissä oleva maapallon tuhoutuminen ilmaston lämpenemisen takia panevat ajattelemaan, että voimmeko enää asettaa ihmisen kaiken muun luonnon yläpuolelle. Loppujen lopuksi ihminenkin on vain yksi eläinlaji.
Harari näkee modernin biologisen tutkimuksen osoittavan, että liberaalin humanismin puhe ihmisen sisäisestä erityisestä olemuksesta on tieteellisesti kestämätön: ihmisen käyttäytymistä ei ohjaa vapaa tahto vaan hormonit, geenit ja synapsit.
Onnellisuus

Maailma on kehittynyt valtavasti viimeisten vuosisatojen aikana. Yleinen vauraus on korkealla tasolla, ja lähes jokaisella kehittyneiden maiden kansalaisilla on sellainen elintaso, joka oli vain kaikkein rikkaimmilla ihmisillä 500 tai 1000 vuotta sitten. Terveydenhoito on kehittynyt valtavasti ja ihmisten elinikä on jatkuvasti kasvanut. Laajat nälänhädät on selätetty.
On harvinaista, että historioitsija lähtee pohtimaan, olemmeko nyt onnellisempia kuin muinaisen Babylonian asukkaat tai 30000 vuotta sitten eläneet metsästäjä-keräilijät. Harari uskaltautuu tähän ja pohtii mitä onnellisuus on ja miten sen tasoa oikein voitaisiin arvioida tai mitata.
Tutkimukset ovat osoittaneet, että raha ei lisää onnellisuutta tietyn rajan jälkeen. Sairaus vähentää aluksi onnellisuutta mutta tilanne palautuu entiselleen, jos sairaus ei koko ajan pahene. Perheellä ja yhteisöillä on suurempi vaikutus onnellisuuteen kuin rahalla ja terveydellä.
Hararin mukaan onnellisuuteen vaikuttavat kuitenkin eniten odotuksemme.  Jos saamme sen mitä toivomme ja odotamme, niin onnellisuutemme lisääntyy, vaikka odotettu asia olisi vähäpätöinen. 
Onnellisuuteemme vaikuttaa hyvin paljon se, mitä tiedämme muiden elämästä. Vertailemme omaa tilaamme muiden tilaan ja petymme jos meillä on asiat huonommin. Media ja mainonta luovat uusia odotuksia joita on yhä vaikeampi toteuttaa. Aikaisemmin ihmisten elinpiiri oli pienempi ja tietoa muista paikoista ja etäisistä yhteisöistä oli niukasti saatavissa. Voisi ajatella, että tältä kannalta ihmisten odotukset olivat realistisempia ja niiden tyydyttäminen helpompaa kuin nykyihmisten. Tällä hetkellä odotusten ja todellisuuden ristiriita aiheuttaa suurta tyytymättömyyttä.
Onnellisuus näyttää liittyvän myös elämän merkitykseen: onni syntyy siitä, että näkee elämänsä kokonaisuudessaan merkityksellisenä ja palkitsevana.
elämällä ei puhtaasti tieteellisestä näkökulmasta ole minkäänlaista merkitystä. Tältä kannalta puhe elämän tarkoituksesta on harhaluuloa. Silti ihmiset etsivät elämälleen merkitystä ja tarkoitusta. Jotta elämänsä merkitykseen voisi aidosti uskoa, se on sovitettava yhteen vallitsevien kollektiivisten harhakäsitysten kanssa. Nämä vaihtelevat paikan ja ajan mukaan. Joskus vannotan isänmaallisuuden, rodun, uskonnon, totuuden, edistyksen, talouskasvun tms nimeen.
Mitä voit oppia
Mitä voit oppia tästä tekstistä on se, että maailma on paikka joka on luotu ihmisen mielikuvituksen varaan. Meillä on paljon kollektiivisia harhoja, jotka ovat meidän päivittäistä todellisuutta. Ihmisen on muokannut maailman valtiaaksi ihmisen mentaliteetti. 
Se, että meidän elämämme perustuu kollektiiviselle mielikuvitukselle ei kuitenkaan tee tästä maailmasta huonompaa paikkaa. Päinvastoin se tekee siitä huomattavasti rikkaamman paikan. Ja kollektiivisuus kertoo myös siitä, että meidän mielissämme on voimaa. Unelmissa on voimaa ja tarinoilla on voimaa.  Voimaa muokata todellisuutta ja varsinkin omaa todellisuutta erilaiseksi. Organisoimalla yhteistyötä me voimme saada merkittäviä asioita aikaiseksi. Löytämällä uusia opin kappaleita saamme uusia merkityksiä aikaiseksi.
Joten loppujen lopuksi kuvitteelliset valinnat jäävät sinulle.
Lisää Hararin kirjasta Sapiens - Ihmisen lyhyt historia voit lukea Antti Hautamäen blogista, 
http://anthauta.blogspot.fi/2016/05/hararin-kirja-sapiens-ihmisen-lyhy.html
Tai lukemalla kirjan,
Sapiens, Ihmisen lyhyt historia

Kommentoi kirjoitusta.

Pohdintoja menestyksestä!

Torstai 12.5.2016 klo 21:50

Aina puhutaan siitä, että menestyvät ihmiset ovat suorittajia. Suorittajia, jotka tuntuvat saavan asioita paljon aikaiseksi. Ihmisiä, jotka tekevät muita ihmisiä enemmän töitä. Jotka vääntävät asioita valmiiksi väsymättä. Aina sanotaan, että jos haluat menestyä, niin sinun on tehtävä paljon töitä. Nämä asiat ovat tosia ja epätosia. 

Menestyminen elämässä ja työssä tai muissa asioissa on prosessi. Menestykseen tarvitaan paljon työtä, koska ainoastaan työn avulla on mahdollista oppia ja oppiminen on kaiken keskiössä. Kun menestyy kerran ja on halukas oppimaan niin oppii menestyksen prosessin ja kaavan. Menestykseen vaaditaan älykkyyttä. Sellaista älykkyyttä, joka taas opitaan vain sitkeyden kautta ja tietenkin uskomalla mahdottoman tulemisesta mahdolliseksi. Menestys tulee myös siittä, että ollaan halukkaita itse oppimaan omista touhuistaan ja ymmärretään se tosi asia, että olen itse oman elämäni keskiössä. Mitä tämä sitten tarkoittaa on sitä, että miten itse toimin niin se vaikuttaa muihin. Muuttamalla siis omaa tapaa toimia, et siis ainoastaan muuta omaa elämääsi vaan muiden elämiä samalla. Reagoimalla eri tavalla tilanteissa, muutat ympäristön tapaa reagoida sinuun.

Liian vähän puhutaan menestyjien kyvystä sopeutua. He ovat mestari sopeutuja. Heidän kykynsä sopeutua ja myötäelää asioiden ja muutoksien mukaan tekee heistä opportunisteja. Heidät voidaankin siis nähdä ulkopuolelta ajoituksen mestareina. He löytävät jostain kumman syystä aina tavan, millä he nousevat jaloilleen maailman menosta huolimatta ja tällä tavoin he myös kasvattavat mainettaan. Maine taas tekee heistä menestyjiä, vaikka he olisivat menneen talven (nokian) lumia. 

Menestyjä ei ikinä rakastu omaan konseptiinsa, vaikka se ehkä ulkopuolelta siltä näyttääkin. Vaan hän on jatkuvasti valmis kyseenalaistamaan itseään ja hakemaan uusia näkökulmia. Tämä taas näyttää muista siltä, että menestyjä pysyy aina trendien aallonharjalla. Tämän takia huippumenestyjät ovatkin luonteeltaan idearikkaita kokoojia, jotka kokoovat tietoa ja jatkuvasti soveltavat sitä. Heidät muistetaan erinomaisesta muististaan, mutta se miksi he muistavat niin paljon asioita on se, että he miettivät miten voivat soveltaa tätä tietoa.

Onko menestyjä siis muita tehokkaampi? Onko hänellä vuorokaudessa enemmän tunteja kuin muilla. Todellisuudessa ei ole. Huippumenestyjä on vaan tehokas aloittamaan asioita. Sen jälkeen hän antaa asioiden rullata omalla painollaan ja katsoo mihin tilanne kehittyy. Hän luo itselleen aikaa, koska hän on vieläkin opportunisti ja tietää, että mahdollisuus tulee silloin, kun sitä vähiten kukaan odottaa. Hän on vapaa-ajan luonnin mestari. Kun se aika sitten tulee hän ei pelkää ottaa riskiä, koska hän ei näe sitä riskinä vaan mahdollisuutena, jota kukaan muu ei ole huomannut. Sen lisäksi hän on luonut vapaa-aikaa, joten hänellä on mahdollisuus tarttua tilaisuuteen.Tämän takia meidän pitää kehittää ajatteluamme, koska kyse on kaavasta, joka on kenen tahansa mahdollista opetella. Kyse on vain oikeiden asioiden tunnistamisesta ja arvioinnista. Eli samasta asiasta, jota teet joka päivä kun ylität autotien. Havainnointi ja päätöskyky määräävät missä vaiheessa ylität tien. Jokainen meistä opettaa lapselleen tämän kyvyn. Jokainen meistä oppii lapsena tämän kyvyn.

Menestyminen elämässä koetaan onnellisuutena elämässä, koska menestykseen liittyy aina arvostus. Arvostus on sitä, että me koemme oman elämämme tärkeäksi ja siinä tärkeänä pointtina on omat piirit. Piiri tarkoittaa samasta asiasta kiinnostunutta ihmislaumaa, joka on jollain tavalla tekemisissä toistensa kanssa. Elämä on siitä monimuotoista, sillä meillä on aina mahdollista vaihtaa piiriä. Jolloin muutamme myös elämäämme. Mutta jos olit vanhassa salibändy piirissä suosittu, et välttämättä ole sitä matonkutomispiirissä. Vaan ensin on hankittava arvostus. Se tarkoittaa jälleen ihmissuhdetaitoja ja luotettavana henkilönä toimimista ja paljon töitä. Piirien vaihto antaa aina mahdollisuuden elämän muutokseen.

Elämänmuutos on usein mahdollisuus menestykselle. Mutta menestys vaatii aina alkupanostuksen, jota kutsutaan määrittelemättömäksi määräksi työtä. Jos haluat laihduttaa on ensiksi tehtävä työ ja sen jälkeen tehtävä työtä määrä x ennen kuin sisäistät uudet arvosi osana elämäntapaasi. Ihmiset vain haluavat elämänmuutoksen yleensä aikaan silloin, kun he eivät sitä jaksa tehdä. Joten ensin luo aikaa itsellesi. Kohtaa ne sisäiset ristiriitasi, jotka mahdollisesti luovat sen ajatuksen siitä, mikä tässä on pielessä. Kun olet luonut aikaa itsellesi, sen jälkeen sinulla on mahdollisuus aloittaa henkilökohtainen menestyksesi. Menestys tapahtuukin sisäisesti, vasta sen jälkeen se voi tapahtua ulkoisesti. Meidät ihmiset tekeekin vain onnettomiksi se sisäinen maailma, jossa me elämme. Tämän takia me harjoittelemme ajattelua. Ja tämän takia se on edelleen voimavara, jonka hyödyntämisestä me olemme oppineet liian vähän. Onnellisimpia on ne jotka ymmärtävät sen, että maailma on enemmän markkinointia täynnä kun koskaa. Ennen kuvia otettiin sen takia, että haluttiin ikuistaa, joku tietty sukutapahtuma. Nyt meillä kaikilla on kamerat ja ikuistamisesta on tullut vähemmän tärkeää. Nyt me haluamme vain kertoa kuvilla onnellisuudemme määrää. Kenen tahansa on mahdollista ottaa itsestään onnen kuvia huolimatta heidän oikeasta onnellisuuden tasostaan. Se on verrattavissa esimerkiksi autojen markkinointiin tai asioihin, joilla pyrimme muokkamaan toisenlaista todellisuutta tähän meidän todellisuuteemme. Onnellisuus on kuitenkin tästä maailmasta, mutta onnellisuutta ei voi kokea vertaamalla muihin. Sen voi löytää ainoastaan tutkailemalla itseään tai lukemalla onnellisuuden lyhyttä oppimäärää ;)

Kommentoi kirjoitusta.

Teasereita tulevasta kirjasta!

Keskiviikko 11.5.2016 klo 9:40 - Ape Tynskä

Nyt tavoitteena tämän vuoden loppuun mennessä on pykätä toinen kirja ulos, joka kantaa tällä hetkellä työnimeä Story of Eva. Tarina kertoo syrjäytyneestä nuoresta suomalaistytöstä ja hänen elämänvaiheistaan. Kirjan kantava teemana on se, että Eva muistelee elämänsä tapahtumia ja pohtii niiden merkityksiä. Kirja keskittyy vahvasti omaan kerrontaan ja niihin innovaatioihin, mitä syntyy kun ajattelee elämäänsä, ja pyrkii kääntämään ne vaikeat hetketkin elämää eteenpäin työntäväksi vipuvoimaksi!

Tämä on siis edelleen puhdasta raakaversiota.

Johdannosta...

“Tämä tarina perustuu tositapahtumiin, niin kun mieli sen muistaa”

Kirjani perustuu tositapahtumiin nuoren naisen elämästä. Eva on huostaanotettu jonka elämää riepottelevat vaikeat ihmissuhteet, seksuaalinen hyväksikäyttö, henkinen ja fyysinen väkivalta ja itsetunto-ongelmat. Tämä on tarina selviytymisestä periksiantamattomuudesta.

Ennen kaikkea kuitenkin tämä on tarina vaikeuksien voittamisesta ja siitä, että mahdottoman tuntuisesta tilanteestakin voi ihminen selvitä.

Ensimmäisestä kappaleesta:

Myrskyisenä yönä se tapahtui. Näin valon, jollaista en ollut ennen elämässäni nähnytkään. Tosiasiassa en ollut edes valoa aikaisemmin nähnyt. Sillä tämä myrskyinen yö oli se yö, jolloin synnyin. Silloin se, jota kutsutaan elämäksi sai alkunsa. Tai enemmänkin se, mitä kutsutaan minun elämäkseni.

 

Minä olen Eva ja syntymäni jälkeen sain kuulla, että minulla oli sisko, Isä ja Äiti. Äiti oli se, jonka kautta maailmaan tulin. Parkaisin kuulemma lujasti syntymähetkellä. Ehkä se vain kertoo siitä, millainen nuoruus ja vaikeudet minua kohtaisivat elämässäni. Tai sitten se kertoo siitä, että elämäni saisi kuitenkin vielä onnellisen lopun. Tai sitten se oli vain luontainen reaktio lapselta, joka tulisi tähän kovaan ja kyyniseen maailmaan vailla toivoa paremmasta. Synnyin hätäsektiolla. Olin kääntynyt kohdussa väärinpäin. Ehkä sekin oli jo joku viite tulevaisuudesta. Kaikki kun tuntuu aina elämässäni menevän väärinpäin.

 

Syntymä on mielenkiintoinen hetki, sillä vanhempiaan kun ei voi valita. Sitä vaan, kun joku heittää noppaa ja niillä mennään. Sitä vaan alkaa olemaan jossain. Syntyy tietoisuus itsestä, olemisesta ja elämisestä, pikku hiljaa, kuin tyhjästä. Vai mikä oli ensimmäinen muistosi? Muistatko? Pystytkö erottamaan sen kaikkien niiden muistojen joukosta, joita on? Minä en pysty, vaan muistan vain jotain irrallisia pätkiä. Aivan, kuin nauha olisi mennyt poikki jossain vaiheessa. Sitten nauha olisi liimattu jälleen kasaan. Sellaisia meidän kaikkien lapsuusmuistot ovat.

Kappaleesta kaksi...

Herään hikisenä. On kuuma kesäpäivä ja aurinko on kirkkaampi, kuin koskaan. Juoksen alakertaan. On kesäpäivä ja Isä on tehnyt meille lettuja aamupalaksi. Sisko on jo aamupalalla. Hän pyörittelee oikeassa kädessä haarukkaa ja hänellä on päällään keltainen mekko ja viheliäinen hymy. Kysyn häneltä, mitä hän nauraa. Mutta hän ei vastaa mitään. Isä hymyilee ja keittiössä leijailee sellainen savu, kun Isä paistaa lisää lättyjä. Hän tuo pari herkullista lättyä eteeni lautaselle. Lätyissä on sellaiset hyvin ruskistuneet reunat. Oikeastaan ne ovat vähän kärähtäneet, mutta juuri sellaiset kun niistä pidän. Siskoni hymyilee viheliäisesti ja kysyy, otanko lättyjeni päälle mansikkahilloa. Kysyn mitä oikein hymyilet. Hän ei vastaa, ojentaa vain mansikkahilloa.

 

Aamupalan jälkeen menimme siskomme kanssa ulos leikkimään.

“On todella kuuma varmaan yli 30-astetta”, siskoni huikkaa.

“Niin on. Laitetaanko sadetin päälle, niin saadaan vähän viilennystä?” kysyin siskoltani. “Voidaan laittaa, mutta se vesi on tosi kylmää.” Siskoni vastasi.

 

Juoksimme itsemme pihamaalla ihan uuvuksiin.

“mun on vähän aikaa pakko levätä,” huusin siskolleni.

 

Menin selälleni makaamaan ja jään katsomaan taivasta. Katsoin aurinkoa ja se tuntuu sokaisevan. En näe enään mitään ja se sattuu silmiini. Silmäni painuvat väkisin kiinni ja annan niiden mennä kiinni. En pysty vastustamaan sitä.

 

Avaan silmäni. Kirkas valo sokaisee minut. Menen tutkimuksiin. Päähäni asennetaan implantit, joilla tutkitaan ovatko aivoni vahingoittuneet kuoleman aikana. Onko tullut aivokuolemaa, kun sydämeni on pysähtynyt. Vieressäni piipittää sydänkäyrä, joka tarkkailee sydämeni liikkeitä. Itse olen ihan pihalla kaikesta. En oikein edes muista mitä oli tapahtunut. Luultavasti jotain, sillä nyt makaan sairaalassa.

Tässä vähän alkupaloja teille tästä tulevasta kirjasta. Vielä on aika paljon hiottavaa yksityiskohdissa ja tavoitteena olisi viiden ison kappaleen kirja, lähempänä yli 300-sivua. Kun saan taas enemmän valmiiksi niin lupaan laittaa teasereita myös tulevista kappaleista.
Sillä aikaa voitte lukea Onnellisuuden lyhyttä oppimäärää.
earlybird_valmis_musta_rgb.jpg

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kirja

Tuote testi vol.1

Perjantai 8.4.2016 - Ape Tynskä

Ensimmäinen virallinen tuotetestini on tehty ja niissä tuli niin positiivisia yllätyksiä ja tietenkin pieniä pettymyksiä. Mutta juuri molemmista syistä haluan testata tuotteet itse.

Ensimmäisenä testissä oli DR K SOAP COMPANYN PARRANAJOSAIPPUA LIME

IMG_20160407_120700.jpg

Kun otin tätä saippuaa paketista ajattelin että tuoksu on aika voimakas. Mutta tuote olikin erittäin laadukas ja oikeastaan kosteana se ei juurikaan tuoksunut. DR K SOAP COMPANY SHAVING SOAP LIME on 100% käsintehty ja sen näki heti. Tuotteen kun avasi paketista niin huomasi siinä yksillöllisen käsintehdyn tuotteen tyylin. Tuntui kun pitäisi jonkun elämäntyötä kädessään. Tuote on myös luonnonmukaisesti tehty, joten voit olla äijä saastuttamatta luontoa tai ihoasi. 

Käytössä tuote oli mielenkiintoinen. Kun on tottunut Gilleten vaahtoaviin partavaahtoihin, niin tämä tuote ei vaahdonnut. Sitä jäi vähän miettimään, että mitenköhän se sitten toimii? Ei muuta kun kosteutta vähän palan pintaan ja hieromaan naamaa. Tulos oli sellainen hyvin saippuamainen, ilman vaahtoa. Tämän jälkeen kun aloin ajamaan partaa niin täytyy sanoa, että tässä oli sitä BMW:n ajamisen iloa. Ikinä parta ei ole lähtenyt yhtä sutjakasti pois ilman minkäänlaisia haavoja tai nirheämiä. Jotenkin tämä tuote sai partakarvat pehmiämään erittäin hyvin ja täytyy sanoa, että vaahtoaviin Gilleten tuotteisiin ei tarvitse enään vaihtaa takaisin. Olin erittäin tyytyväinen. Tuntuu myös, että tuote on erittäin riittoisa, sillä  tuote ei juurikaan kulunut tästä parranajosta. Tämä tuote yllätti erittäin positiivisesti, vaikka alussa oli tuotetta kohtaan tiettyjä epäilyksiä. SUOSITTELEN!

DR K SOAP COMPANY AFTER SHAVE FOR MEN

IMG_20160407_120718.jpg

Tästä tuotteesta minulla oli suuria toiveita. Ajattelin, että todella siistiä saada luonnonmukainen käsintehty AFTER SHAVE, joka ei kuormita luontoa tai ihoa. 

DR K COMPANY AFTER SHAVE on todella näyttävässä sellaisessa 60-luku tyylisessä purkissa ja se näyttää hyvältä ja äijämäiseltä. Voiteen rakenne kuitenkin yllätti. Voide oli sellaista kidemäistä ja rakeista. Mutta kuitenkin riittoisaa ja levittyi helposti. Se oli mielenkiintoinen yllätys.

Käytössä tuote oli kidemäinen ja levittyi helposti. Pettymys oli ehkä itselleni se, että tuote jätti iholle aluksi sellaisen hieman vahamaisen pinnan. Voide tuntui todella raikkaalta ja toi mukanaan sellaisen pienen mentholin tuoksun. Tuotteella kesti tuollainen 15 minuuttia kuivua ja kun se kuivui niin tuntuma iholla parani ja ihosta tuli sellainen kimmoisa, mutta ehkä hieman kiiltävä. Tämä voi olla negatiivinen tai positiivinen asia. Kuitenkin tuotteesta jäi erittäin hyvä laadukas tuntuma ja uskon, että joillekkin tämä tuote on juuri oikeanlainen AFTER SHAVE. Kuitenkin itselläni menee vielä jonkun aikaa tottua tähän vahamaisuuteen, vaikka se myös tarkoitti sitä, että kun illalla vielä kosketin ihoa se tuntui pehmeältä ja itseasiassa hyvin ravitulta.

ANGRY NORWEGIAN PALASAIPPUA MACHO

IMG_20160407_120746.jpg

Haha täytyy kyllä sanoa, että heti kun testasin tätä tuotetta niin mieleeni palasi lapsuuden kesämökki ajat ja vanha kunnon palasaippua. Mökillä meillä usein oli palasaippuaa mukana. Tämä tuote muistuttikin paljon sitä normaalia palasaippuaa. Mutta olen todella tyytyväinen tähän tuotteeseen, sillä se sitoo esimerkiksi hien hajua aivan mahtavasti. Siis kun käyttää tätä saippuaa esim. urheilusuorituksen jälkeen niin ei meinaan hiki haise. Tuote on myös tuoksuton tai täytyy sanoa, että tuoksuu palasaippualle, mutta esim tämän käytön jälkeen voi hyvällä mielellä heittää dödöt päälle ja saa todella hyvän tuloksen aikaiseksi. Ei ainakaan mitään haju sekoitus pommia, vaan voi tuoksua juuri sille mille haluaa. Tämä jäi tuonne hyllyyni ja en sitä tule sieltä poistamaan. On meinaan erityisen riittoisa niin kun palasaippua yleensä, ei me rahat hukkaan!

Mun mielestä ANGRY NORWEGIAN tiivistää tämän palasaippuan idean parhaiten: 100% vegetable, allergy friendly, hand made, vegan, no perfume, no bullshit! 

Taas olet äijä saastuttamatta luontoa tai itseäsi. Fiksun äijän valinta!

OFFICIAL VALMENNUSKESKUS EARLY BIRD TRAINING GEAR

IMG_20160407_120303_BURST001_COVER.jpg

Oon nyt käyttänyt tätä hupparia noin kuukauden verran lähes päivittäin ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. Tuote on erittäin lämmin, mutta hengittää todella hyvin. Se on hyvin perinteisen tyylinen gollege huppari, joka on loistava esimerkiksi kylmälle salille, lämmittely vaatteeksi tai esimerkiksi kerrospukeutumiseen lenkille syksyllä, keväällä tai talvella. Kuvat ovat pysyneet erittäin hyvin kiinni, vaikka vaimoni kourissa ne joutuvat todelliseen tehopesuun. Päätin tehdä todellisen vaatesarjan, sillä olen ollut niin tyytyväinen laadullisesti näihin vaatetuotteisiin. Lisää tulee lähiaikoina mm. hikinauhaa, lippistä, naisten toppia, gollegehousua, miesten hihatonta. Vielä vaan materiaaleja täytyy hieman hioo ja teknisiä yksityiskohtia on auki, jotta saadaan paras mahdollinen lopputulos urheilijalle aikaiseksi. 

Testasin myös parkerin partaveitseä, mutta huomasin, että tuotteessa ei ollut terää mukana. Tämän asian tulen korjaamaan ja kaikissa partaveitsissä, jotka tästä verkkokaupasta tilataan on myös terät mukana, silti en muuta hintoja. Kuka lähtee sotaan ilman patruunoita. En mä ainakaan halua, että kukaan.

Tähän on hyvä päättää ensimmäinen tuotetestini. Parhaimpana tuotteena, joka teki suurimman vaikutuksen oli parranajosaippua. Propsit sille. Postaillaan taas!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Verkkokaupan tuotteet

1. Menestystarinani, Veikkausliigan hopeaa

Tiistai 23.2.2016 klo 22:36

Ajattelin aloittaa tälläisen uuden tarina osion vaiheista, jotka ovat vieneet minut menestykseen. Toivon, että näistä tarinoista mahdollisesti olisi jollekkin hyötyä. Ensimmäisenä tarinana on Veikkausliigan hopea vuodelta 2007. Omistan kaksi suomenmestaruusmitalia, joista tämä oli se ensimmäinen.

Tästäpä tarinaan.

Olin nuorena käynyt paljon Hakan peleissä ja valkeakosken Haka oli tärkeä osa valkeakoskea. Joten se oli tärkeä osa nuoruuttani. En silti ikinä ajatellut ikinä yltäväni mestaruus joukkueeseen asti, eli aikuisten tasolle. Ajattelin ennemminkin, että se olisi hienoa, mutta ei välttämättä mahdollista.

13-vuotiaana päätin kuitenkin aloittaa harjoittelemisen tosissani ja laitoin tavoitteekseni piirinjoukkueen. Kevät menikin hyvin aina maaliskuulle asti. Olin kehittynyt ja itsevarmuuteni oli huipussaan. Piirinjoukkue täältä tullaan asenteella. Valitettavasti alkuvuoden harjoituspeli päätti toisin. Olin avaamassa peliä käsistä ensin puolivolley tekniikalla, kunnes päätinkin vaihtaa koko volley tekniikkaan. Syystä, että koko volleylla olisin voinut saada hyökkääjämme läpi sillä pallo lentää korkeammalle ja puolustajan on vaikea arvioida mihin se tipahtaa ja varsinkin sen pomppua hiekkakentällä. Heitin jo pallon ilmaan kun vaihdoinkin päätöstä, osuma oli huono ja täysin väärä. Oli kylmä ilma ja jalassani meni rikki jotain tunsin sen heti.

Loppujen lopuksi erlaisten vaiheitten jälkeen todettiin, että lihakseni oli repeytynyt ja lihaksen yläosasta irronnut luusta. Se tiesi puolenvuoden lepoa.

Puolivuotta lepäsin. Palasin harjoituksiin. Harjoittelin pariviikkoa. Tuntuma oli hyvä palloon. Kunto ihan perseestä. Piti pelata ensimmäinen peli. Otin alkulämmittelyjä. Lämmittelyjen lopussa annoin avauspotkuja. Viimeistä avauspotkua antaessani juuri ennen peliä. Se tapahtui. Tunsin saman repäisyn jalassani, kipu ei ollut enään niin kova. Tuloksena oli vain saman repeämän aukeaminen reisilihaksessa.

Tällä kertaa asiat hoidettiin kuitenkin toisin. Menin yksityisellelääkärille ja hän määräsi minut fysioterapiaan, jossa jalan kuntouttaminen aloitettiin. Puolivuotta kuntoutumista ja seuraavaan kauteen.

Jalka oli nyt kunnossa. Jokseenkin kiinnikkeet vaivasivat minua noin vuoden tämän jälkeen. Kausi kuitenkin meni todella huonosti. Muutama hyvä peli, mutta pelejä tuli todella vähän. Päätin, että kun en mahdu kilpajoukkueisiin siirryn harrastesarjaan. Ja tämä oli elämäni yksi parhaimmista päätöksistä. Sain pelata ja kun joskus elämässään on oppinut jonkun asian on sitä vaikea unohtaa ja sieltä se löytyi takaisin pelituntuma. Harrastejoukkueessa oli hyviä tyyppejä ja pelaaminen oli hauskaa. Siellä oli mm. Kalle Multanen. Seuraavana vuonna me siirryimme sitten kilpajoukkueeseen takaisin. En saanut peliaikaa. Joukkueessamme oli 5-maalivahtia ja jostain syystä kaikkia kokeiltiin ennen meikäläistä. Tuntui, että meikäläisen maaliin laittamista pyrittiin välttämään kaikin mahdollisin tavoin. Kunnes eräänä syksyisenä päivänä se tapahtui. Meikäläinen päätettiin laittaa maaliin. Ainoa ongelma oli se, että mulla oli 38C astetta kuumetta. Kuitenkin kun kutsu tuli en jättänyt tilaisuutta väliin. Vaan menin pelaamaan. Tein yhden arviointi virheen ja toinen oli myös vähän mun piikkiin, mutta voitettiin 3-2. Tämän jälkeen minua ei onneksen enään vaihdettu maalilta pois, vasta kun juuri ennen lopettamistani.

Olin 18-vuotias lukiolainen ja Hakan A-junioreiden SM-sarjan pelaava maalivahti. Menestyin ihan ok, vaikka SM-sarjassa pelaaminen oli todella haastavaa, koska meidän pelaaja materiaali ei riittänyt kaikkia joukkueita vastaan. Välillä olinkin melkoisen kovassa pallosateessa. 

Eräänä iltana meillä oli harjoitukset Sääksmäen kentällä, kun valmentaja tuli sanomaan, että pitäisi kerätä kamat kasaan ja lähteä huomenna tehtikseltä kohti ratinaa. Seuraavana päivänä 8828 katsojaa odotti ratinassa. Pikkupojat pyysivät nimikirjoituksia, huutelivat katsomosta hanskoja. 18-vuotias lukiolainen, joka pelasi jalkapalloa, koska se oli kivaa, oli muuttunut yhdessä yössä jonkun asteiseksi idoliksi. 

Tämä päättyi Vuosaaressa, jossa meidät palkittiin hopeamitaleilla. 

Moni on kysynyt multa sitä, että miksi mä sitten lopetin? Miksi matkani jatkui armeijaan? Todellisuudessa en omista ihanteellisia geenejä maalivahtiuralle. Ensinnäkin olen vain 180-senttiä pitkä, joka on maalivahdin alaraja. En ole erityisen kimmoisa, vaan enemmänkin pötikkä. Ainoa millä pärjäsin oli keskimääräistä parempi peliäly ja reaktiotorjunnat. Olin viivalta pelaava peittävä maalivahti. Laskin 1+1 omia mahdollisuuksia. Kovalla työllä olisin voinut saavuttaa jonkunlaisen aseman suomalaisesta potkupallosta. Mutta olin nuori kaveri ja mahdollisuuksia oli luoda myös paljon muunlaistakin uraa. Valitettavasti täytyy myöntää, että tahto ei riittänyt. Olin saavuttanut Veikkausliigan mitalin. Miksi tehdä kymmenen vuotta töitä uuden sellaisen eteen, jos nälkää ei kuitenkaan riitä? Totuus on, että ei ainakaan muiden ihmisten takia, sillä siinä menettää aikaa vaan itseltään.

Todellisuudessa tässä paljastamme menestyksen salaisuuksia ja yksi niistä on, että nouse aamulla ylös sängystä, vaikka kuinka vituttaa ja tee parhaasi joka päivä. Luo tavoitteita niin on helpompi suunnistaa. Mä pidin jalkapallon pelaamisesta ja uskoin siitä olevan hyötyä itselleni ja hyötyä siitä olikin. Olin nöyrä, vaikka asiat ei aina hyvin mennytkään. Tulos tuli yllättävää kautta. Opin tästä kokemuksesta paljon ja se kasvatti itseluottamustani. Koska keskivertoihmisen tavoin, en koskaan uskonut yltäväni tähän tekoon, jonka saavutin 18-vuotiaana.

4.jpg

Onnellisuuden lyhyt oppimäärä Kappale yhdeksän Loppu Sanat

"Lopeta ajattelemasta mitä haluat tehdä ja keskity voimakkaasti siihen mistä saat energiaa. Ihminen ei tiedä mitä haluaa, mutta tietää sen minkä saavuttamisesta saa energiaa. Kun tekee sitä mistä pitää, niin saavuttaa menestyksen."

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Menestystarina

Oppiminen on kaiken perusta

Perjantai 29.1.2016 klo 10:22 - Head Bird - Ape Tynskä

Barret Lincoln kirjoittaa Albert Einsteinin elämän työstä seuraavasti kirjassa Maailmankaikkeus ja Herra Einstein:

"Ei riitä, että vain muutama harva asiantuntija perehtyy kuhunkin tutkimustulokseen, kehittelee ja sovittelee sitä työssään. Jos tietoa on vain pienellä rajoitetulla ryhmällä, kansan filosofinen hengentoiminta tyrehtyy ja seurauksena on henkinen köyhyys."

"On ollut tunnusomaista että Einstein on ollut tiedemiehenä yhtä huomattava kuin on ollut huomattavaa suuren yleisön tietämättömyys hänen teorioistaan."

"Einstein merkitsee yleensä vain jotain käsittämätöntä."

"Einsteinin suhteellisuusteoria ei ole merkittävä vain luonnontieteellisesti vaan se käsittää myös huomattavan filosofisen järjestelmän, joka valaisee filosofian suurten tietoteoreetikoiden Locken, Berkeleyn ja Humen ajatuksia."

Barret Lincolnin kirja löytyy kirjahyllystäni. Se on ehdottomasti yksi merkittävimpiä teoksia, joita on tehty. Koska kirjan on kirjoittanut Amerikkalainen lehtimies. Jos kirjan kirjoittaa lehtimies, eikä fysiikan tohtori on selvää, että kirja on helposti luettavaa. Koska lehtimiehen on tarvinnut ensin ymmärtää Einsteinin teorioita ennen kuin hän on voinut kirjoittaa ne kirjaksi. Tästä syystä kirjan voi lukea kuka vaan ja päästä näin käsiksi yhden historian suurimman miehen oivalluksista. Kirja ei myöskään jätä pintatasolle vaan syvällisesti pohtii vaikuttavia tekijöitä. 

Albert Einstein kiinnostaa itseäni erityisesti itsekkäistä syistä, sillä hänellä sanotaan oleen sama persoonallisuustyyppi INTP, kun itselläni. Sehän ei tarkoita mitään, mutta tietenkin se on mielenkiintoista.

"Jos tietoa on vain pienellä rajoitetulla ryhmällä, kansan filosofinen hengentoiminta tyrehtyy ja seurauksena on henkinen köyhyys."

Tästä asiasta olen Herran kanssa samaa mieltä. Sen takia pyrin luomaan kaiken omassa toiminnassani mahdollisimman edullisesti. Että jokaisella meillä olisi mahdollisuus saada sitä tietoa, jota kaivan siltä pieneltä kansanryhmältä. Niiltä, jotka menestyvät elämässä. Sen takia loin myös kirjan Onnellisuuden lyhyt oppimäärä, johon on kerätty ja jalostettu sitä tietoa, joka usein maksaa satoina euroina kursseina tai useita kymppejä kirjoina. Enkä aijo lopettaa työtäni vaan seuraavaksi kirjoittelen tarinaa syrjäytyneestä nuoresta naisesta. Ja niistä oivalluksista, millä syrjäytymisestävoi nousta, oppia ja olla vahvempi kuin koskaan.

Oikeastihan vahvimpia tässä elämässä ovat ne joilla on kaikkein vaikeimmat lähtökohdat. Ne jotka pystyvät sieltä nousemaan ja seisomaan suorana ja jalostamaan itseään. Koska todelliset elämän supersankarit valmistetaan kokemuksista, jotka saadaan muodostettua oivaltamiseksi ja viisaudeksi. Ne jotka pitävät arvoistaan kiinni vaikeillakin hetkillä, eivätkä anna katkeroitumisen vaivata, vaan nousevat sieltä jostain.

Lopuksi haluan kertoa sen, että suunnittelen jotain uutta ja jännittävää yhteistyössä erään verkkokaupan kanssa. Tärkeää tässäkin on se, että saan sitä kautta rakennettua tavoitteiden polkua, koska jokainen meistä pystyy tavoittelemaan sitä mitä haluaa.

earlybird_valmis_lintu_rgb.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuulumisia, Inspiraatio

Mentaalivalmennuksen arvostus nousee!

Keskiviikko 6.1.2016 klo 8:23 - Head Bird - Ape Tynskä

Mentaalivalmennuksen hyötyjä ymmärretään entistä paremmin. Sen näkee varsinkin nuorten leijonien ja Jukka Jalosen valmennuksessa. Myös Erkka Westerlund on ottanut kantansa mentaalivalmennuksen hyötyihin. Ei siis ole mikään ihme, että Jukka Jalonen teki sen jo toisen kerran. Vei suomen maajoukkueen maailmanmestaruuteen. Hän on tehnytkin yhteistyötä tiiviisti jääkiekkoon erikoistuneen mentaalivalmentaja Minna Marshin kanssa.

Suomen nuorten maajoukkuetta kiiteltiin erityisesti henkisestä kestävyydestä. Tämä perustuu erityisesti uskoon siitä, että me voitetaan maailmanmestaruus, eikä sen vastakohtaan eli siihen, että mitä jos me hävitään maailmanmestaruus, joka on varsinkin aikasemmin ollut melkein hallitsevampaa suomalaisessa mentaliteetissa. Myös hetkessä eläminen on tärkeää, eli se, että mm-finaalissa ei pelata montaa kertaa elämässä. Kyllähän tilanne on kokemus ja kaikesta jännityksestä huolimatta tilanteesta on pystyttävä myös nauttimaan ja iloitsemaan. Jos mietitään Jalosen mestaruutta aikuisissa leijonissa, se perustui myös vastoinkäymisten voittamiseen, sinnikkyyteen ja henkisten kykyjen mentaliteetin kasvamiseen ja siihen, että vaikeista tilanteista voidaan selvitä.

Se, että ratkaisijaksi nousi Kasper Kapanen ei myöskään ole ihme. On olemassa ns. tähtipelaajia, jotka tekevät hyvin pisteitä ja tekevätkin suuren osan pisteistä. Mutta ratkaisijaksi tarvitaan usein sydämmeltään suuri pelaaja, juuri sellainen kaveri, joka ennen vaihtoa ja kentälle pääsyä sanoo kavereilleen. Nyt me se tehdään ja ratkaistaan tämä peli, sen jälkeen ottaa kiekon tekee vartalo harhautuksen samaan aikaan kun venäläinen pakki ajelee oman molarinsa, niin todellinen sankaruus palkitaan tyhjään maaliin. Pelaaja joka olisi pelännyt ratkaisun tekemistä ei olisi kääntynyt tuossa tilanteessa ja yrittänyt harhautusta.

Yhä tärkeämmäksi urheilussa, jossa marginaalit ovat pienet ja ottelut usein ratkaisee kompurointi tai katkennut maila, pudonnut maila tai pomppu. On yhä tärkeämpää, että me valetaan pelaajiin sitä uskoa itseensä. Siihen, että he ovat riittävän hyviä ja arvokkaita voittamaan mestaruuden. Siihen, että he ansaitsevat sen. Siihen, että lajit ovat marginaalilajeja niissä pienet asiat ratkaisevat, mutta rohkeat useimmiten palkitaan. Niin kun kävi tälläkin kertaa.

Kyllähän tunnetason nostamisesta. Henkisen vahvuuden kehittämisestä. Itseluottamuksesta. Se, että me ansaitaan ja ollaan valmiita tekemään töitä sen eteen. Niiden arvostus on kasvamassa. Näitä asioita on kisoissa jälleen parjattu ja sen jälkeen ylistetty Jukka Jalonen tekemässä.

"Puljujärvi ja hänen samanikäinen ketjukaverinsa Patrik Laine antoivat kasvot uudelle sukupolvelle, joka ei "pasko housuihinsa", kuten Suomen joukkueen energisimpiin kuulunut Aleksi Saarela, 18, luonnehti Kanadan otteita voitokkaan puolivälierän erätaukohaastattelussa. Huomenna 19 vuotta täyttävä Saarela uskalsi sanoa sen, mitä suomalaisurheilijat usein välttelevät."

Olli Jokinen näyttää nuoremmalle sukupolvelle mallia, vuosi tais olla 98

Sieppaajokinen.JPG

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: urheilijan mentaalivalmennus

Uuden vuoden lupaukset!

Sunnuntai 27.12.2015 klo 20:15 - Head Bird - Ape Tynskä

Moro!

Vuosi tulee loppuunsa ja on aika tehdä uuden vuoden lupauksia ja laittaa vanha vuosi pakettiin. 

Ensin aloitetaan tästä vuodesta. Tavoitteena oli tehdä täysin uusi brändi Valmennuskeskus Early Bird, joka tarjoaisi edullisimpia mentaalivalmennuksia, joita suomessa on saatavilla. Tavoitteena oli laittaa omalle osaamiselle halpa hintalappu ja auttaa ihmisiä. Tämä tietenkin tarkoittaa myös sitä, että itsestä oli revittävä kovempia tehoja asian toteuttamiseen. Mutta en silti uskonut, että vuodesta tulisi kerta kaikkiaan näin hyvä. Silti moni asia on vasta muotoutumassa. Ensi vuodesta on kaiken kaikkiaan muodostumassa mielenkiintoinen vuosi. 

Tietenkään, ei yrittäjän elämä tai valmentajankaan aina ruusuilla tanssimista ole ja vuoteen mahtui paljon haasteita. Kalenteri oli melkoisen täynnä ja välillä oli haasteita toteuttaa kaikkea mitä olisi ehkä halunnut. Taas uuden yrityksen kassaa oli kasvatettava niin, että toiminta mahdollistaisi sen, mitä toiminnalla haluan, eli edes auttaa konkreettisesti auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmia, myös sponsoroimalla. Tämä onnistui kuitenkin nopeammassa aikataulussa kun pidin mahdollisena. Lähinnä välillä kiireen keskellä jouduin lipsumaan hieman tärkeimmistä henkilökohtaisista arvoistani ja se tietenkin syksyssä varsinkin oli suurin haaste.

Mutta nyt niihin uuden vuoden lupauksiin. Teen niitä kolme kappaletta.

1. Paranormal Investigations Group Ry

Eli haamuveljesten tukeminen. Jotenkin vahvana ajatuksena on se, että näillä pojilla on todella kova draivi päällä ja mä uskon, että se tullaan monilla tavoin näkemään ensi vuonna. 2016 tulee olemaan veljesten kolmas toimintavuosi ja tulemme näkemään jonkinasteisen läpimurron. Tavoitteenani on jatkaa veljesten tukemista ja olen heidät sotkenutkin tavalla ja toisella uuteen kirja projektiini, sekä mahdollisen tulevan huippuhalvan verkkovalmennus konseptini kehittämiseen ja toteuttamiseen. Pojilla kun on kamera taidot leikkaus taidot ja kaikki kohdallaan ja muutenkin sellainen sopivan rempseä asenne tekemiseen. Nämä kaverit voidaan tulla vaikka tulevaisuudessa näkemään televisiossa ja sen takia me näitä sponsorointi hommia tehdään. Katsellaan tulevaisuuteen kirkkain silmin.

DSC_022012.JPG

2. Sami-Matti Trogen

Moni tuskin on kuullut Sami-Matista, mutta nyt on pikku hiljaa tullut aika kuulla tästä 13-vuotiaasta Lohjalaisesta, joka on yksi suomen kirkkaimmista tulevaisuuden lupauksista autourheilussa. Kaveri on nöyrä, vaikka pihassa möllöttää bussi omalla kuvalla. Niin ja takan reunuksella muutama sm-mitalikin saattaa roikkua. Mutta hei niinhän sitä pitää ollakkin, sillä jos meinaa tähdätä ammattilaiseksi rallicrossin mm-sarjaan. Työ on vasta alussa, mutta kuitenkin vankalla pohjalla, että mahdollisuudet on mihin vain ja monta kertaa olenkin sanonut Sami-Matille, että on todennäköisempää, että hänestä tulee autourheilija kun ei tule. Ja jos ei nin tuolla asenteella joka tapauksessa mennään pitkälle elämässä. Sillä asenne, työmoraali ja kaikki ovat kohdallaan. Tavoitteena on auttaa häntä mahdollistamaan uraansa autourheilijana. Sekä olisi hienoa, jos omista verkostoistani pystyisin käärimään yksi tai kaksi sponsoria auttamaan, sillä autourheilu, kun ei lajeista kaikista halvin ole. Tavoitteena kuitenkin tehdä tästä vuodesta monin tavoin käänteentekevä vuosi. Erityiskiitos tietenkin tästä mahdollisuudesta tukea, auttaa ja kasvattaa kuuluu Isä ja äiti Trogenille.

DSC_02181.JPG

Tästä linkistä tsekkaan Samppaa!

https://www.facebook.com/printracemotorsport/?fref=ts

3. Valmennuskeskus Early Bird

Tärkeimpänä tavoitteena ensi vuodelle on oikeastaan jatkaa siitä mihin tänä vuonna jäätiin. Jatkaa ennen kaikkea arvojen avulla tekemistä. Luotettava, Asiantuntija, Edullinen. Ne eivät ole mulle mitään sana helinää. Vaan ne on niitä asioita, joiden kautta toimintaa viedään eteenpäin. Valmennukset pitää olla edullisia, mutta kattavia. Katteen marginaalinen, mutta niin, että se luo elämisen. Kaikki pitää vielä yhteen sovittaa aikataulujen ja perheen kanssa. Tärkeimpänä tavoitteena on tuoda ensin pilotti kirja Onnellisuuden lyhyt oppimäärä, mutta sen lisäksi ensimmäinen loppuun asti hiottu kirja, jonka työstö nimi on "story of eva". Jotenkin oma usko tähän kirjaan on nin korkea, että se tulee lyömään kaikki ällikällä ja sen saattaminen maaliin on vuoden 2016 tärkein asia, joka koskee valmennuskeskusta. Sen lisäksi syksyyn mennessä saan varmasti rakennettua ensimmäisen verkkovalmennukseni, josta pyrin tekemään todella edullisen. Se pohjautuu onnellisuuden lyhyeen oppimäärään.

earlybird_valmis_rgb.jpg

Kaiken kaikkiaan lupaan teille ystäväiseni ja lukijani, että jatkan hommia tällä omalla vähän alkeellisella tyylilläni. Nettisivut jatkuvat tyyliltään aitoina vilpittöminä, samoin kun blogi, koska onhan tästä jo muodostumassa tunnistettavissa oleva brändi. Kiitos myös sille sukulaiselle, joka osti lahjaksi kirjan sisu. Erittäin hyviä tarinoita suomalaisista menestyjistä, joista saan ammennettua paljon tuleviin valmennuksiini.

Ensi kerralla kun kirjoitan blogiani niin valtio tunnistaa minut veteraaniksi. Valtio antaa kriisinhallinta veteraanin statuksen 1.1.2016 kaikille kriisinhallintatehtävissä palvelleille. Tämä tietenkin on sellainen asia, josta olen ylpeä, sillä paljon kehityin tehtävissä ja taidetaan edelleen pitää gollegan kanssa puolustusvoimien ennätystä korkeimmin arvioituna rotaatio koulutuksena. 4.8 / 5. arviolla. Ihan hyvin koulutettu parilta 20-vuotiaalta, vaikka tais siihen pari kokeneempaakin faitteria vaikuttaa.

Niin kun ruottalaiset sanoisivat VI SES.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Kuulumisia

50 shades of grey

Torstai 17.12.2015 klo 23:42 - Head Bird - Ape Tynskä

Monet ajattelevat oikean oikeana ja väärän vääränä. Mutta elämässä asioilla on enemmänkin 50 harmaan sävyä. Se mikä satuttaa meitä jossain kohtaa saattaa vahvistaa meitä, jollain toisella kohtaa. Mutta tärkeintä on kuitenkin se, että kun ymmärtää 50 eri harmaansävyä, löytää luottamuksen elämään ja sen arvaamattomuuteen. Sillä tapaa vahvistuu henkisesti ja mikä tärkeintä, se on menestyksen avain.

Kun ne jotka ajattelevat oikean oikeana ja väärän vääränä uhriutuvat. Ne taas, jotka näkevät vain erilaisia harmaansävyjä johtavat. Nyt kerron miksi? Oikeus ja vääryys on muiden ihmisten mielipide siitä, kuinka asioita pitäisi tehdä. Joten oikeastaan mustavalkoisesti ajattelevat näkevät asiat niin kun muut ihmiset haluaisi asiat nähtävän. He eivät kyseenalaista, eivätkä uskalla ajatella asioita niin, kuinka niiden haluaisi itse olevan. He eivät ole innovatiivisia vaan he seuraavat. Innovatiivisuus on kaiken bisneksen ytimessä, mutta myös oman elämän.

Me suunnittelemme yritystoimintaa ja suunnittelemme kauppalistaa ja käytämme aikaa elämässä paljon suunnitteluun. Mutta emme ymmärrä välttämättä käyttää aikaa siihen, että luomme suunnitelman oman elämämme ympärille. Kirjoitamme sen paperille ja teemme siitä oman menestysreseptimme. Nuorena tein jo niin ja havahduin silloin kun kuuntelin Brian Tracya ja Robin Sharmaa ja heidän esiintymisiään siihen pisteeseen, että olen ymmärtänyt jotain asioita elämässäni oikein. Elämä ei ole pelkästää olosuhteiden tulosta, vaan olemme itse luomassa olosuhteitamme. Se lisäsi sitä tunnetta, että olen ymmärtänyt jonkun harmaansävyistä ja etten ole täysin hakoteillä. Se, että miljoonia tienaava ihminen ottaa aiheekseen puhua samoista asioista, joiden avulla olen itse rakentanut asioita on mielenkiintoinen hetki. Se on kuin lottovoitto.

Mä tiedän itse olevani vasta matkalla. Ja niinhän me olemmekin koko elämämme. Elämä on kuin tarina, siinä on paljon erilaisia sävyjä ja sitten tarina tulee päätökseensä. Tärkeintä on kuitenkin se, että kulutetaan se matka siihen, mitä koetaan tärkeäksi. Niihin asioihin, jotka tekevät meidät tyytyväiseksi siitä matkasta. Kerrotaan sellainen tarina, jollaista kukaan ei ole vielä aikasemmin kertonut. Ollaan kunnianhimoisia ja intohimoisia sitä matkaa kohden, eikä jätetä mitään olosuhteiden varaan, vaan luodaan omat olosuhteemme. Kyseenalaistetaan asioita. Luodaan oma kulttuuri, omat tavat, oma perinne ja oma perintö.

Älä aloita lausetta, no kun mä nyt vaan joudun... vaan pyydä elämältä enemmän. Enemmän kun sä tiedätkään on susta itsestäs kiinni. Ainoa ongelma on se, että me olemme niin syvällä kuoressa. Ja se kuoresta ulos tuleminen tai kuplan puhkeaminen on henkisesti vaikea asia. Sen takia muutos on pelottavaa. Mutta kun löydät ne värisävyt niin elämä ei ole sen jälkeen enään entisensä, etkä säkään. Sen takia me käydään tätä matkaa. Kasvaaksemme, oppiaksemme ja jättääksemme sen perillisille. Jotta jokainen sukupolvi olisi toistaan viisaampi ja näkisi useampia sävyjä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Inspiraatio

Negatiivisista tunteista!

Sunnuntai 29.11.2015 klo 20:15 - Head Bird - Ape Tynskä

Todella tärkeää kirjoittaa välillä myös negatiivisista tunteista, sillä ne ovat osa kaikkia meitä. Kukaan ei voi olla täysin positiivinen tai täysin negatiivinen. En ole minäkään. Uskon kuitenkin olevani enemmän positiiviseen ajatteluun ja siihen, että asiat nähdään positiivisessa valossa. Kuitenkin kaikkien ihmisten tavoin välillä sorrun negatiivisuuteen. Negativinen ihminen kuitenkin näkee kaiken negatiivisena. Silloin kehitys pysähtyy, koska negatiivinen ihminen mieleltään ei kykene rakentamaan visiota, tai edes nauttimaan elämästään. Negatiivisuus ja kielteisyys täytyy käsitellä. Koska se vaikuttaa meihin monin tavoin. 

Tässä apuvälineitä negatiivisten asioiden käsittelyyn:

Kun tunnet tarvetta olla vihainen, ole vihainen, mutta opettele kohdistamaan vihasi rakentavasti. Sen sijaan, että huutaisit ja rikkoisit tavaroita, tee muistiinpanoja, kirjoita, puhu, haravoi, tiskaa. Helpotuksen tunteen lisäksi sinulle jää konkreettinen esimerkki omasta aikaansaavuudestasi. Mikäli kirjoitat kokemastasi, tulee siitä olemaan sinulle hyötyä. Jo muutamien ahdistuskohtauksien jälkeen voit tulkita muistiinpanojasi ja huomata niissä jotain yhtenevää. Mikä on se yhdistävä tekijä, mistä se sinua muistuttaa? Ole itsellesi rehellinen. Olet sen arvoinen. Opettele antamaan itsellesi anteeksi. Kokeile uusia asioita, uusia toimintatapoja. Anna kehollesi tilaisuus voida hyvin. Kun vahvistut, myös tunteesi vahvistuvat. Älä pelästy. Asiat eivät ala mennä huonommin, vaikka se siltä tuntuisikin. Kyse on niistä tunteista, joita olet paennut. Anna itsellesi lupa olla hauras. Muuta tietoisesti omaa toimintaasi. Puhu, kyseenalaista, hae tukea. Pyri muistuttamaan itseäsi kaikista niistä asioista, jotka ovat nyt hyvin. Sisäinen dialogisi määrittelee ja muokkaa vahvasti omaa käsitystäsi itsestäsi. Jos kerrot itsellesi olevasi arvokas ja vahva, ajan saatossa nämä käsitteet muodostuvat osaksi identiteettiäsi. 

Mitä arvokkaamman asian menettää, sen suurempi on suru ja sen aiheuttama tuska. Suru on tunne, jota koetaan mielen lisäksi myös kehossa. Ihminen tuntee itsensä väsyneeksi, hänen on vaikea keskittyä. Motoriset kyvyt heikkenevät, liikkeet hidastuvat. Päivittäisistä askareista voi tulla todellinen haaste, jopa mahdottomuus. Kehomme suree, vaikka yrittäisimmekin uskotella itsellemme kaiken olevan hyvin. Käsittelemätön ja tunnistamaton suru voidaan myös tulkita väärin. Potilas saattaa lääkärikäynnillä tiedostamattaan jättää kertomatta taustoistaan, jotta saisi välitöntä helpotusta senhetkiseen tuskaansa. Oleellista on kuitenkin se, mistä tunne kumpuaa. Jos potilas keskittyy kuvailemaan vain pahaa oloaan, voi lääkäri virheellisesti tulkita normaalin suruprosessin masennukseksi. Sureminen ei kuitenkaan ole sairaus, vaikka lääkityksen avulla voidaankin saada potilaan tunnevyöryn laukaisemat oireet, kuten unettomuus tai ahdistus, hetkeksi kuriin. Pitkällä tähtäimellä toimivaa ratkaisua surun tuomiin haasteisiin ei pilleripurkista löydy. Siksi rehellisyys itseä ja auttavaa tahoa kohtaan auttaa saamaan juuri sellaista apua kuin oikeasti tarvitsee, sillä suru ei katoa ilman suremista. Menetettyjen asioiden lista on aina yksilöllinen, mutta prosessi sen sijaan samankaltainen, kuin esimerkiksi läheisen kuoleman aiheuttama suru. Trauman kokenut suree menettämäänsä vapautta, lapsuutta, itsemääräämisoikeutta, ja tunteita mitkä häneltä on riistetty. Suruprosessin tehtävänä on auttaa uhria hyväksymään mennyt osaksi itseään, mutta samalla myös näyttää, ettei joka kerta menneen muistuessa mieleen tarvitsekaan särkyä. Mennyttä ei tarvitse pelätä.

Mutta onneksi negatiivisuuteen ei tarvitse jäädä kiinni siksi me luomme tavoitteita, jotta saisimme onnistumisen hormoneja. Koska onnistumiset avartavat.

Se, mitä itsellemme kerromme ahdistavan tilanteen aikana, tarttuu mieliimme ja nousee esille myös seuraavassa vastaavanlaisessa tilanteessa. Itsensä ymmärtämisen kannalta on olennaista hyväksyä kielteinen ajatusketju osana inhimillisyyttä. Negatiiviset tuntemukset kuuluvat elämään mutta tärkeintä olisi toimia niistä huolimatta. Vaikka suurin osa kokemuksista tulee eläen, voi itseään myös tietoisesti lähteä haastamaan. Itselleen voi näyttää mihin kaikkeen pystyykään, kunhan muistaa asettaa tavoitteet realistisiksi. Pelkojen kohtaamista voi pehmentää kertomalla ongelmakohdistaan ympäröiville ihmisille etukäteen. Neutraaleissa olosuhteissa omien haasteiden esilletuonti on huomattavasti helpompaa kuin itse tilanteessa. Yleensä se, että ihminen pyrkii pitämään kokemansa tunteen piilossa, voimistaa huomattavasti fyysistä oireilua, kuten vapinaa, hikoilua ja hengenahdistusta. Kun yhtälöstä poistetaan "pakko käyttäytyä normaalisti" -ajatus, eivät tilanteet olekaan enää niin monimutkaisia. Näissä itsensävoittamiskokeiluissa auttaa usein "mikä on pahinta mitä voi tapahtua" -kysymykseen vastaaminen.

Tunteet ovat ystäviämme. Ne eivät valehtele. Tunteet kertovat meille sen, miten tilanteet oikeasti koemme. Voimme vähätellä tunteitamme, kääntää niille selän tai leikkiä, ettemme kuule, emmekä näe. Silti kokemamme asiat pysyvät meissä ja vaikuttavat päätöksiin joita teemme. Ne ovat osa meitä odottaen kiltisti vuoroaan ja sitä hetkeä, kun suomme itsellemme edes murusen siitä ajasta, jonka annamme muille. Menneiden käsittely on prosessi, se on matka jolla opitaan tuntemaan oma sisin. Tämä matka sisältää ylä- ja alamäkiä, voitontunteita, pettymystä, vihaa ja ennen kaikkea surua. Ajan kanssa havahdumme niihin asioihin, jotka meille on opetettu väärin. Tällöin meistä tulee itsemme vanhempia. Opetamme elämän perussäännöt itsellemme uudelleen.   

Kehältä vaikuttava rakennelma on kuitenkin alku elämänmuutokselle, joka konkretisoituu vasta sitten, kun muita vaihtoehtoja ei enää ole. Muutos ei vaadi henkistä romahdusta. Silti juuri loppuun palaminen on potentiaalinen alku muutokselle. Taakan alle särkyminen antaa mahdollisuuden tarkastella elämää uudella tavalla. Eteenpäin mennessä emme aluksi edelleenkään luota muihin, mutta opimme luottamaan itseemme. Saamme tilaisuuden katsoa omien kulissiemme taakse ja opimme rakastamaan sitä ihmistä, jonka kaaoksen keskellä näemme, löydämme kunnioituksen ja arvostuksen, niin itseämme kuin muitakin kohtaan.  

Vaihtoehto itsensä rakentamiselle on olemassa. On vain uskallettava lähtee haastamaan itsensä sisintä, kysyttävä se kysymys, jota ei uskalla kysyä. Kerrottava se tarina, jota ei haluta kertoa. Negatiivisissa tunteissa on ratkaisun avaimia ja jokaisessa meissä on kaikki ratkaisut mitä tarvitsemme oman elämän parhaaseen mahdolliseen toteuttamiseen.

earlybird_valmis_musta_rgb.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Elämänmuutos valmennus

Muutamia otteita tulevasta kirjasta, Onnellisuuden lyhyt oppimäärä

Maanantai 9.11.2015 klo 14:06 - Head Bird - Ape Tynskä

Tässä hieman otteita tulevasta kirjastani Onnellisuuden lyhyt oppimäärä. Kun se julkaistaan niin tulen täällä blogissani avaamaan kirjan kappaleita ja niiden sanomaa. 

Tässä laitan muutamia teasereita:

Ensimmäinen on kappaleesta kaksi, sinulle lukija:

"Matti Nykänen sanoi, että elämä on ihmisen parasta aikaa. Nykänen oli oikeassa. Eihän ihmisellä ole muuta aikaa kun elämä. Vaikkakin tämä on karkea yksinkertaistus, niin se on myös ainoa perustavanlaatuinen totuus, joka juuri siksi meneekin mauttomuuden puolelle. Elämässä on arvokasta se mitä koet. Se muodostaa sinut sellaiseksi ihmiseksi kuin olet. Kokemukset antavat sinulle viisautta ja voimaa. Ne antavat sinulle perspektiiviä siihen, miten maailma toimii. Älä siis ikinä rajoita kokemuksiasi omalla toiminnallasi, rakentamalla itsellesi liian turvallisia elinolosuhteita. Elämässä pitää aina olla vaaroja ja riskejä. Aina pitää uskaltaa riskeerata kasvuprosessiin. Koska kasvua ei tapahdu, ellei asioita ole pakko saada valmiiksi. "

Toinen on kappaleesta kolme, unelmointi tärkeänä osana tarinaasi:

"Mitä jos joku sanoisi sinulle, että jos jaksat kävellä sieltä Toijalan Rautatieasemalle, lupaan antaa sinulle 5 miljoona euroa. Lähtisitkö matkaan? Miettisitkö kahdesti? Miksi lähtisit matkaan? Lähtisit matkaan, koska sinulla olisi selkeä Visio siitä mitä perillä on. Siellä on rahaa. Mutta eihän pelkkä raha ole mikään visio? Visio on se, mitä sillä rahalla saa! Perillä sinua toisin sanoen odottaa huoleton elämä. Lomamatka, uusi auto, parempi koti ja vaikka mitä muuta mitä ikinä uskallatkaan kuvitella. Tästä syystä lähdet matkaan. Usein me tavoittelemme rahaa, mutta itse raha ei ole mikään saavutus. Saavutus, joka vaikuttaa tunteisiimme, ajatteluumme ja jonkinlaiseen ajattelutasoon on se, mitä sillä rahalla saa. Rahalla saa elämyksiä, helpotusta ja vaikka mitä. Rahalla pyritäänkin tyydyttämään tunteita ja ajatuksia, sen nimellisarvo on tunteet ja ajatukset."

Kolmas on kappaleesta seitsemän, elämäntavat ja ajatukset:

"Tämä opas perustuu hyvin pitkälti ajatteluun ja unelmointiin. Onkin mielestäni hyvin tärkeää, että tämä opas sisältää elämäntapoja ja ajatuksia käsittelevän kappaleen. Joku viisas sanoi joskus, että tullaksesi huippu-urheilijaksi on tärkeää syödä ja harjoitella kun huippu-urheilija. Tämän konseptin ja ajatusmallin meille on todistanut mielestäni jo reality ohjelma Suurin pudottaja. Harjoittelemalla ja syömällä oikein kenestä vain voi tulla huippu-urheilija.


Jos haluat selvitä elämän myrskyistä ehjänä ja päästä kotisatamaan, on todella tärkeää, että alat panostamaan itseesi. Varsinkin siihen kuinka ajattelet. Joku haluaa, että onnistut elämässä ja toiset taas haluavat, että epäonnistut. Jokaiselle meille tulee joskus olo, että olemme pettäneet läheisemme ja koko maailman. Jokaisella meillä on oma katkeamispisteensä! Ymmärrä, että paineen tunne elämässä johtuu vain stressistä ja stressi on voitettavissa, koska se on päässäsi. Tätä varten meidän on kuitenkin treenattava ajattelukykyämme."

Lisää teasereita tulossa myöhemmin :)

earlybird_valmis_rgb.jpg

1 kommentti . Avainsanat: Kirja

Menneisyys + Tulevaisuus = ?

Keskiviikko 21.10.2015 klo 10:50 - Head Bird - Ape Tynskä

Yhä useammin törmään valmennuksiin, jotka tarjoavat ikuiseen rakkauteen kääntymistä. Pyristelyä pois negatiivisista tunteista. Meidän tulisi olla ihmisiä, jotka rakastavat kaikkea ja kaikkia. Avata sydän ja mieli. Yksi valmennuskategoria on niin sanottu transformaatinen valmennus, joka perustuu kolmeen prinsiippiin. Universaali mieli, ajatus, tietoisuus. On myös monia muita valmennuksia. Voit valita valmennuksia laidasta laitaan, oikeastaan hyvin pitkälti omien uskomusten mukaan. 

Tämä on tietenkin hyvä asia siinä mielessä, että jokaiselle on vähän jotain. Mutta se aiheuttaa sen, että yhä enemmän ihmisiä vieraantuu todellisuudesta. Viime tekstissä kertomieni kuplien, eli eri ihmisten todellisuuksien väli ja ero kasvaa. Kaikki elävät tässä hetkessä samaa todellisuutta, mutta eri vivahteilla.

Itse luotan enemmän psykologiaan kun mihinkään muuhun. Vaikka psykologia ei olekkaan täydellistä, tarkoitan siis sitä, ettei kukaan pysty täysin varmentamaan ihmismielen kehitystä on teoriat ja persoonallisuustestit tärkeitä työkaluja itsensä tuntemisessa. Persoonallisuustestejäkin vain on kun pisaroita sateessa. Kaikki mittaavat hieman eri asioita. Tässäkin on eräänlainen haaste. 

Kun haluaa muuttua ihmisenä niin on yksi asia, jota ei voi muuttaa ja se on menneisyys. Menneisyys, josta kaikki ajatuksemme ja käyttäytymismallimme tulevat. Se muodostaa suurimman haasteen itsensä kehittämiselle. Koska vaikka ihminen kykenisikin muutokseen hän muistaa aina menneisyytensä ja usein menneisyys on se, joka laittaa kapuloita rattaisiin. Reagoit asioihin aina yleensä menneisyytesi autta. Menneisyys laittaa kapuloita enemmän rattaisiin kun tulevaisuus. Koska esimerkiksi vaikka olisit nyt eheä ja fiksu. On vaikea muuttaa niitä lapsuuden huonoja kouluarvosanoja päästäksesi toteuttamaan esimerkiksi, unelma ammattiasi lääkäriä. Se aiheuttaa masennusta ja tuo muistoja mieleen. Tai mikäli olet kärsinyt masennuksesta on vaikea saada töitä, jos CV on tyhjä, vaikka ammatti olisikin hankittuna. Näiden asioiden korjaaminen vaatii mielettömästi mentaalienergiaa, koska on kyettävä aloittamaan alusta. Luotava pohja toiminnalle ja kamppailtava sitä henkistä taakkaa vastaan. Se on kuitenkin mahdollista.

Pääsemme perustavanlaatuiseen ongelmaan. Jos korjaat ongelmasi suomessa ja nostat itsesi työttömästä syrjäytyneestä takaisin työelämään niin mikä on palkinto. Se on se, että saat muutaman satasen enemmän kuukaudessa käteen ja vietät aikaasi paljon töissä. Se voi tuntua pettymykseltä. Sen takia niin moni jää kotiin. Kohtaa ongelmansa kelassa tai työkkärissä muutaman kerran vuodessa ja nostaa sosiaalietuuksia. Kun kohtaa ne todellisuudessa ja oppii elämään vaikeiden asioiden kanssa. Eikä tässä ole mitään pahaa, ymmärrän täysin näitä ihmisiä. Ongelma vain on siinä, että et luovuta elämäsi suhteen vaan itsesi suhteen. Nöyrryt olemaan lopun elämääsi perustavanlaatuisessa häpeässä. Olet omasta halustasi syrjäytynyt ja tästä syystä syrjitty yhteiskunnassa. 

Mikä tähän on voi muu auttaa, kun Citaloprami tai Paroxetin? Sarasvuo paljasti juuri kirjassaan, että menestyjät aika usein ovat myös itsensä huumaajia. Heillä se liittyy taas juuri siihen, että saadaan stressiä ja painetta lievitettyä. Tehtyä rohkeampia päätöksiä. Sarasvuolla se oli alkoholi. Jordan Belfortilla kokaiini ja lääkkeet. Loppujen lopuksi huomaammekin, että menestyjillä ja masentuvilla ihmisillä ei ole juurikaan eroa. Molemmat yrittävät unohtaa tai kieltää jotain. 

Tästä pääsemmekin valmennuksiin, jossa pyritään olemaan pelkkää rakkautta. Se on ajatuksena hieno, mutta täysin mahdoton. Kieltäminen lisää aina negatiivisia tunteita. Enemmänkin asioiden mittasuhteet on hyväksyttävä. Jos ihminen enemmänkin pyrkisi ymmärtämään toimintatapojaan hän voisi löytää itsestään uusia ulottovuuksia ja saada asiat hallintaansa. Hyväksyisi olosuhteensa ja sen, että niiden ei tarvitse määrittää sitä, kuka olet ja mitä saat elämässäsi aikaiseksi.

Itselläni meni monia vuosia, että löysin sen ihmisen kuka todella olen. Tai sitten sen muotoutuminen vei aikaa. Olemmehan jatkuvassa muutoksessa ja tästä syystä on mahdotonta myös tuntea itseäkään täysin. Fyysiset ominaisuudet muokkaantuvat elämämme loppuun asti samoin mieli. Menneisyyttäsikään et voi tuntea täysin. Voit loputtomasti ajatella, että kaikki on mennyt hyvin, kunnes mielesi nostaa asioita esiin ja todistaa ajattelusi valheeksi. Tai voit ajatella, että elämäsi on ollut kovaa, mutta sitten tapaat henkilön, jonka elämä on ollut vielä kovempaa.

Pääsemme tästä lopputuloksesta kaavaan. 1+1=2 eli menneisyys + tulevaisuus = Tämä hetki. Tässä hetkessä sinulla on siis avaimet kahteen suuntaan. Joko miettiä menneisyyttäsi sen vaikeuksia tai voittoja. Tai keskittyä tulevaisuuteesi, arvoihin, tavoitteisiin, unelmiin. Joka tapauksessa tässä hetkessä olet määritelmä näistä kahdesta. Elämä kulkee kuitenkin vain yhteen suuntaan ja sinne on matkattava halusi sitä tai ei. Voit miettiä sitä tosi asiaa, että millaisena haluat itsesi nähdä tulevaisuudessa, mutta tärkeintä on se mitä arvoja toteutat tässä hetkessä, koska ne luovat ratkaisuja, jotka siirtävät sinua kohti tulevaisuutta. Ja se ei onnistu ellet kykene tekemään ratkaisuja menneisyyttäsi kohtaan ja luomaan uudenlaista kokemuspohjaa itsellesi, jonka avulla siis luot itsellesi uudenlaista menneisyyttä ja näin uusia käytösmalleja. Eli menneisyys + tulevaisuus = tämä hetki, joka toimii ratkaisuna sekä menneisyyteen, että tulevaisuuteen. Ratkaisuna siihen, jota kutsut elämäksesi. 

Seuraavan kolmen kuukauden aikana minulta ilmestyy kirja. Tiivistelmä niistä opeista, jotka olen kerännyt lukemistani teoksista, elämästäni ja kaikesta materiaalista. Se on tiivistelmä niille, jotka haluavat ajattoman työkirjan siitä, kuinka voi työstää asioita elämässään. Olen kuluttanut teoksen tekemiseen aikaa ja pyrkinyt tekemään siitä sellaisen, että kaikkien on helppo sitä ymmärtää. Lisä infoa kerron sitten myöhemmin. Nyt salute.

Jobs.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Inspiraatio

Yksilön maailmankuva ja sen mahdollisuudet

Sunnuntai 18.10.2015 klo 10:01 - Head Bird - Ape Tynskä

Kaikissa historiallisissa teoksissa, jotka kuvaavat ihmisen elämää on kuvaus myös maailmanlopusta. On syytä olettaa, että maailma sellaisena kun sen tunnemme tulee joskus loppumaan. Tärkeämpää kuitenkin on se, että jokainen ihminen meistä luo täysin yksilöllisen maailman, jota kuplaksi kutsutaan. Tällöin ihmisen elämän loppuminen tarkoittaakin siis hänen yksilöllisen kuplansa puhkeamista ja maailmanloppua. 

Ihminen on erikoinen siinä mielessä, että hän näkee maailman juuri niin kuin hän haluaa sen nähtävän. Joko täynnä mahdollisuuksia tai ilman niitä. Se miten me näemme maailman on meidän kasvatuksemme tulosta. Maailman voi nähdä mustavalkoisena tai täynnä erilaisia sävyjä. Suurin ongelma, mikä meillä ihmisillä on se, että me kyemme mittaamaan asioita tehokkaasti, mutta harvoin useaa asiaa kerrallaan. Tämä taas johtaa siihen, että harvoin näemme asioiden yhteisvaikutuksia. Joten meillä on aina vajavainen tapa katsella maailmaa. Näemme asiat omasta perspektiivistä.

Se tekee meistä yksilöllisiä. Se tekee meistä myös vahvoja. Koska muuttamalla elämäntapojamme ja elämänkatsomusta me voimme tehdä muutoksen siihen täysin yksilölliseen ihmiseen, kuka me olemme. Me voimme siis omalla fokuksellamme, muuttaa ympäröivän maailman. Tämä kuulostaa erikoiselta, mutta on myös totta, jos käytämme meille ihmisille luotua sokeutta hyväksemme. Sitä, että olemme tavoite orientoituvia. Voimme asettua putkeen, jossa näemme vain sen mitä haluamme nähdä.

Joten mahdollisuus muuttaa maailmaa ei ole vain tietyissä ihmisissä, vaan meissä kaikissa. Muuttamalla omaa maailmaa, muuttaa pikkuhiljaa ympäröivää maailmaa. Estona yleensä on pelko. Pelkääminen kuitenkin on vain merkki siitä, että maailmasi ei ole lopussa, maailmanloppu ei ole vielä tullut. Olet edelleen suorittamassa omaa yksilöllistä tehtävääsi.

Army.JPG

1 kommentti . Avainsanat: Elämänmuutos valmennus

Sponsorointi- ja yhteistyökumppanuus!

Perjantai 9.10.2015 klo 10:12 - Head Bird - Ape Tynskä

Morjesta lukijat!

Halusimme perheyrityksessä kääntää uuden sivun. Pelkästään meille ei riitä enään se, että saamme valmentaa ihmisiä kohti heidän unelmiaan ja tavoitteitaan. Vaan haluamme antaa myös konkreettista tukea, rahan ja työn muodossa. Tästä syystä olemme aloittaneet sponsorointi ja yhteistyökumppanuuksien tekemisen.

Olemme saavuttaneet kannattavuuden yrityksessä ja seuraavana tavoitelistalla oli tietenkin se, että haluamme auttaa muita. Olemme itse, joskus elämämme varrella ollut vaikeuksien ja haasteiden edessä ja saanut tukea. Tästä syystä haluamme myös antaa yhteisöllemme takaisinpäin. 

Ensimmäisenä solmimme sponsorointi- ja yhteistyökumppanuuden Paranormal Investigations Group Ry:n kanssa ja sopimus kestää vuoden loppuun asti. Lähdimme tukemaan tätä toimintaa sen takia, koska näemme sen arvon ja omistautumisen, minkä Ry:n perustajat antavat toiminnalleen joka päivä. Paranormal Investigations Group Ry on myös ensimmäinen järjestäytynyt suomalainen haamujengi. Mikään ei olekkaan hienompaa, kun se, että tuodaan saman henkisiä ihmisiä, samaan pöytään, tutkimaan jotain mihin he uskovat ja mikä kiinnostaa heitä. Se on sitä kulttuurin tekemistä monipuolisemmaksi. 

Jos sinua lukija kiinnostaa paranormaalit ilmiöt motiivista piittaamatta, ala seuraamaan Paranormal Investigations Group Ry:tä facebookissa. Liittymällä jäseneksi 20€ saat mm. jäsenlehden ja youtube inside edut. Tai voit ruveta sponsoroimaan ottamalla yhteyttä joko nettisivuilla tai facebookissa.

www.paranormal-investigations-group.webnode.fi/

Facebook:

Paranormal Investigations Group ry

earlybird_valmis_lintu_rgb.jpg

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sponsorointi

Vanhemmat kirjoitukset »