Syrjäytynyt

Syrjäytynyt on 2016-kirjoitettu teos, joka käsittelee syrjäytyneen tositarinaa nykyajan Suomessa.

Kirja perustuu tositapahtumiin nuoren naisen elämästä. Eva on huostaanotettu, jonka elämää riepottelevat vaikeat ihmissuhteet, seksuaalinen hyväksikäyttö, henkinen ja fyysinen väkivalta sekä itsetunto-ongelmat. Tämä on tarina selviytymisestä ja periksiantamattomuudesta. Tämä on teos, jossa nämä asiat kerrotaan ensimmäistä kertaa Evan silmin. Miltä asiat näyttävät syrjäytyneiden silmin ja ennen kaikkea mitkä asiat johtavat syrjäytymiseen.

“Ehkä kova elämä onkin lahja, joka parhaimmillaan luo mielettömän kokemuspohjan, josta me muut voimme oppia, eikä vain kulkea ikuisessa manalassa ajatustemme kanssa. Omaa elämää pitää vain työstää ja nähdä se ensin voimavarana, jota voi hyödyntää ”

“Ehkä toivoa on ja sitähän on niin kauan, kun on uskoa ja kun on uskoa, niin on vielä elämätöntä elämää. Kun on elämätöntä elämää, on mahdollisuus tehdä muutoksia, rakentaa uusia unelmien verkostoja ja kääntää elämänsä kulku haluamaansa suuntaan. Tärkeintä on kuitenkin tarttua toimeen.”

“Sinnikkyys ja taistelutahto ovat elämän lahjoista suurimpia. Ne voivat tehdä muutoksen maailmaan. Ne lähtevät yksilöstä ja taistelutahdosta, sisäisestä palosta.”

Kirjan on kirjoittanut

Eveliina Tynskä

Ari-Petteri Tynskä


Kirjan oikoluku & tekninen neuvonantaja

Jonna Majava


Kirjan kansikuva

Markus Nikkilä

TMI Markus Nikkilä photography


Kirjan tekninen toteutus / kustantaja

Books on Demand


"Tämän jälkeen näin ahdistavia unia sumuisesta junaradasta, pitkät tiet molempiin suuntiin mutta ei näkyvyyttä ja sitähän elämäni oli. Ei näkyvyyttä ja paljon sumua. Ei toivoa, ei mitään pysyvää. Kaikki oli vain usvaista ja sumuista. Jatkuvasti, aivan kuin junaradalla, saa pelätä, että milloin seuraava juna tulee. Ajaa ylitsesi ja vie kaiken mennessään."